Hoeveel manieren kennen we voor aromatisch gebruik van essentiële oliën?

Onlangs vroeg ik in mijn filmpje hoeveel manieren jullie kenden.  Hieronder de geweldige lijst met al jullie reacties, tips en adviezen.

 • Diffuser

Er zijn heel veel verschillende diffusers te verkrijgen. Zowel van dōTERRA als van andere merken. Wil je hierover meer weten, klik dan hier >>>.

 • Houten knijper

Een houten knijper absorbeert super essentiële olie. Een pakje van 48 stuks koop je al vanaf 0,48 cent bij de Action. Doe een paar druppels op de knijper en knijp hem op de verwarming of op het ventilatierooster in je auto. Geniet van heerlijke geuren.

 • Inhaler

Super handig deze inhalers. Er zit een vilten stift in waarop je de olie kunt druppelen. Ik gebruik meestal 10-15 druppels. Je geniet dan tot ca een week of twee van het effect op je gezondheid en humeur.  Wil je deze ook kopen? Klik dan hier voor meer informatie.

 

 • Geur ketting

Een geur ketting is niet alleen erg mooi maar ook erg handig. Met de verschillende viltjes die je erbij krijgt,  kun je iedere keer een andere essentiële olie gebruiken. Wil je deze ook kopen? Klik dan hier voor meer informatie (je klikt automatisch door naar een webwinkel).

 

Super modern en erg leuk in allerlei verschillende uitvoeringen. Met de verschillende viltjes die je erbij krijgt kun je iedere keer een andere essentiële olie gebruiken. Wil ook zo’n leuke armband? Klik dan hier voor meer informatie (je klikt automatisch door naar een webwinkel).

 

 • Klei ornament

Leuk om zelf te maken. Koop boetseerklei van DAS die je aan de lucht kunt laten drogen. Brooddeeg werkt natuurlijk ook prima. Je kunt met koekvormpjes prachtige vormen uitsnijden. Klik hier  door naar Pinterest voor allerlei leuke ideeën

 • Je kussen

Veel essentiële oliën hebben weinig kleur en die kun je dus prima op je kussen gebruiken. Als je je echt zorgen maakt om vlekken, pak dan een (stoffen) zakdoek, doe er een paar druppels olie op en stop hem in je kussensloop.

 •  Je zakdoek

Als je stoffen of een pakje papieren zakdoeken gebruikt, doe er een paar druppels essentiële olie op. Fijn om zulke zakdoekjes uit te delen! (Fijn juffen cadeau)

 • Aan de binnenkant van de WC rol

Met deze tip heeft een vriendin van mij haar huis verkocht. Een paar druppels Wild Orange of Cypress aan de binnenkant van het karton druppelen en je WC ruikt heerlijk!

 • Bakjes aan de verwarming

Ken je die waterbakjes van vroeger? Hang deze gewoon weer aan je verwarming. Water erin, een paar druppeltjes olie erin. Je huis is niet zo droog en het ruikt gelijk lekker.

 • Auto diffuser

Handige kleine RVS diffusers die je op je ventilatie rooster klemt. Er zitten viltjes bij waardoor je regelmatig van geur kunt wisselen. Wil er ook een? Klik dan hier voor meer informatie (je klikt automatisch door naar een webwinkel).

 

 • Sprayflacon

Doe in een spuitflesje van 30ml ca 10-15 druppels essentiële olie. Eventueel kun je ook witchhazel (toverhazelaar) gebruiken. Dit kun je bijvoorbeeld bestellen bij Soapqueen.nl. Handig bijvoorbeeld om je haar in model te brengen 😉 of wc geur te verdringen.

 • Jampotje met backing soda

Neem een leuk potje en doe daar wat backing soda in (dit zijn die oranje verpakkingen bij de Albert Heijn).  Doe op de backing soda een paar druppels essentiële olie en roer goed door. Daarna zet je een waxine lichtje in het midden en steekt het aan. Op het moment dat dit warm wordt verspreidt de geur zich nog beter in de lucht, zonder dat je de essentiële olie ” verbrandt”.  Super handig bijvoorbeeld voor op je wc of plekken waar je geen stroom hebt

 • In een glas heet water

Als je een paar druppels essentiële olie in een heet glas water doet, dan merk je dat de geur zich verspreidt in de lucht. Een snelle manier om te genieten van een heerlijke geur in je huis. Dit werkt ook goed na het koken of het gourmetten.  Een paar druppels citroen in heet water en de kookluchtjes verminderen snel. Een bijkomend voordeel, de negatieve energie van “ome Jan en tante Truus” 😜 verdwijnt ook gelijk!

 • Geurstokjes

Met een mooi flesje en wat houten stokjes kun je een heerlijk interieur parfum maken. Je kunt bijvoorbeeld de stokjes gebruiken, van een set die je gekregen hebt, met een minder natuurlijke parfum. (Gooi dat maar weg…;)). Doe in het flesje van ca 30ml ca 10-15 druppels essentiële olie. Doe er een lepel alchohol of wodka bij inverband met het mengen. Heb je geen houten stokjes? Gebruik dan een paar satéprikkers.

 • In de stofzuiger zak

2-4 druppels lavendel olie in je stofzuiger zak is heerlijk. Probeer het maar eens 😉

 • Wollen/ Vilten Droger ballen

Doe 2-4 druppels op deze wollen ballen. Doe de ballen in je wasmachine als je het droog programma start. Je was ruikt daarna heerlijk en je hebt geen (chemische) wasverzachter meer nodig.

 

 • Badzout

Omdat olie en water niet mengen, is het niet handig om de olie los in het bad te doen. Bijvoorbeeld pepermuntolie blijft aan je lijf hangen. Het blijft immers drijven op het water! Veel te heftig voor je huid en je krijgt het ook nog eens onwijs koud.Het is veel handiger om wat druppels olie in een handje zout te mengen en dit in het bad te doen!

 • Op een watje in een organza zakje

Je krijgt vaak van die leuke organza zakjes. Die kun je fijn gebruiken met wattenbolletjes of wattenpads en een paar druppels olie. Hang ze lekker in je klerenkast.

 

 

 • Op je sjaaltje
 • Een druppel op je handen
 • een druppel in de wasmachine bij het laatste spoel water
 • Via een blikje (met viltje erin)
 • Een druppel op je kleren
 • Stomen met een warm water en handdoek over je hoofd.
 • Een druppel in je haar

Leuk om met elkaar tot zo’n enorme lijst te komen!

Één tip nog:

gebruik geen stekkers of branders voor essentiële oliën . Oliën veranderen van samenstelling boven de 43 graden. Bovendien is verbranden niet fijn voor je gezondheid. Dus gebruik een van de andere manieren van deze lijst. Er is er vast een die je aanspreekt. Of geef je jezelf een mooi cadeau:  een diffuser (koud verdamper)!

Heb jij nog meer ideeën? Geef dan je reactie hieronder! 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.