Geplaatst op Geef een reactie

Daily Habits

Daily Habits : essentiële oliën zijn onderdeel van mijn dagelijks leven. Ik gebruik ze dag en nacht 😉 . Ik heb al veel ” protocollen” langs zien komen. Sommige heel uitgebreid en sommige gewoon kort en krachtig. Iedereen gebruikt de oliën en de andere producten op zijn of haar manier. Het is helemaal afhankelijk van je doel en levensstijl. Er is geen goed of fout. Wel moet je denk ik opletten op te veel ;), essentiële olie is “verslavend” . Dat is dan ook wel de enige bijwerking 😉

Ik vind het handig om te vereenvoudigen en om keuzes te maken. Er is zoveel maar mijn basis is ” gewoon gezond” ! Dus ik vul aan waar nodig en waar ik behoefte aan heb. Ik doe dit op basis van mijn doel. Op dit moment hormoonbalans en energie!

Een aantal basis uitgangspunten

 • Bedenk je doel ( hormoonbalans, rust & stress reductie, fit en gezond, ondersteuning voor spieren/ afvallen). Dit is dus voor iedereen verschillend en
 • Hou het simpel. Print het daily habits sjabloon dit helpt je om een duidelijk dagritme op te schrijven.
 • Schrijf jouw dagelijkse routine op op basis van je doelen. Kijk naar wat je aromatisch / topisch (op de huid) en inwendig wilt gebruiken.
 • Vergeet in ieder geval niet de voedingssupplementen op te nemen. Dit is de basis.
 • Hang jouw Daily Habits op de koelkast of je spiegel. Dan zie je het regelmatig!
 • Oh ja….. aanpassen mag natuurlijk. Afwisseling in de oliën die je gebruikt is goed. Iedere olie heeft zijn eigen specifieke effecten op je gezondheid en humeur. Goed om maandelijks jouw doelen en Daily Habits te evalueren en het sjabloon opnieuw in te vullen.

Tips

 • Gebruik een app op je telefoon om je te herinneren aan je Daily Habits
 • Drink voldoende water… Gebruik een water tracker, daar zijn handige apps voor
 • Gebruik een pillen doosje voor je supplementen.
 • Doe een welness consult met diegene die jouw geïntroduceerd heeft bij dōTERRA. Die kan je goed helpen met een dagelijks protocol.

Mijn Daily Habits

Alles in het leven begint voor mij bij gezond eten. Dit is de basis van de gezondheidspiramide. Aanvullen met goede supplementen is aan te raden. Ik neem dagelijks de LLV van dōTERRA. 1 x de omega vetzuren, 1x de multivitamine en 1x de celvernieuwing. Dit doe ik ’s morgens om de dag te starten. En ik start met een glas warm water met twee druppels Wild Orange voor detox en mijn spijsvertering. Lekkerder en gezonder dan thee. Als eerste smeer ik trouwens mijn voeten in met mijn voetenmix (ga voor het recept naar www.helio.nl/voeten)

Voldoende bewegen, rust &stress reductie zijn de volgende belangrijke stappen. Omdat ik best snel afgeleid kan zijn is mijn “vaste diffuser mix” bergamot met vetiver. Voor focus en rust… ondersteund met een stukje blijheid. Daarnaast probeer ik allerlei diffuser mixen uit… dagelijks wel een nieuwe. Inspiratie vind ik vaak op Pinterest

De volgende fase van gezondheid in de gezondheidspiramide is het reduceren van chemische stoffen. Naast mijn dagelijkse warm water & Wild Orange shots gebruik ik eigenlijk bijna alle dōTerra producten. Van de shampoo, de tandpasta, de crèmes en het on guard schoonmaakmiddel. Het is voor mij een veel natuurlijkere optie dan de meeste spullen uit de supermarkt en de drogist. Daarnaast is het nog eens veel zuiniger ook .Omdat het zo krachtig is heb je maar heel weinig nodig. Ik maak ook veel zelf met de essentiële oliën. Gewoon omdat het kan.

S avonds sluit ik de dag af met een Serenity en DDR prime softgel. Heerlijk voor een goede en regenerende nachtrust

Aan de slag

Ga aan de slag en maak jouw Daily Habits. Print hier het sjabloon

Hierbij wat simpele recepten als idee voor jouw dagelijkse routine, Daily Habits

Geplaatst op Geef een reactie

Het gevaar van essentiële oliën en de zon

Het gevaar van essentiële oliën en de zon

Mijn verhaal over essentiële oliën en de zon :

“ Ik zit heerlijk op het strand te genieten van het mooie weer. Na een paar weken hard werken eindelijk vakantie. Heerlijk een cocktail erbij …en prachtig uitzicht op de zee. Ik heb vorige week online nog een gave bikini gescoord en mijn lavastenen armband kleurt er prima bij . Op het laatste moment heb ik er nog een beetje sinaasappelolie op gedaan… want daar word ik zo lekker vrolijk van. 

‘s Avonds terug in het hotel, ben ik blij dat ik niet verbrand ben… Gelukkig goed gesmeerd. Maar verdorie…mijn arm ziet er raar uit… mijn pols is best rood…precies op de plek van mijn armband.

Essentiële oliën en de zon? 

Essentiële oliën en de zon… niet altijd een goede combinatie! Als je met citrusoliën in de zon gaat zitten, verbrand je. Het resultaat is: roodheid, verkleuringen en zelfs blaren! Ik heb op internet best heftige voorbeelden voorbij zien komen.

Waarom reageert je huid?

Een aantal vruchten, maar ook het sap van de vijgenboom en de hele berenklauw bevatten “Furanocoumarinen”. Dit zijn “chemische” verbindingen, die sommige planten aanmaken om zich te beschermen tegen insectenvraat en schimmels. Ook citrusoliën bevatten kleine concentraties van deze stof. 

Wat gebeurt er met je huid? 

Door deze stof heeft je huid minder bescherming tegen zonlicht. Dat kan leiden tot ernstige huidontsteking (fytofotodermitis). De huid ziet rood en je kunt blaren of zwellingen krijgen. Of het ziet eruit als een bruine vlek of streep. Deze reacties kunnen optreden tot wel 3!!! dagen nadat je in de zon hebt gezeten.

Hoe kun je een huidreactie voorkomen!

 • Door de onderstaande oliën niet te gebruiken in de zon! AromaTouch® ,Bergamot, doTERRA Breathe (air)®, doTERRA Cheer®, Citrus Bliss®, Cumin, Elevation, doTERRA Forgive®, Grapefruit, InTune®, Kumquat, Lemon Lime, doTERRA Motivate®, doTERRA On Guard®, Purify, Slim & Sassy®, Sunny Citrus Tangerine, Wild Orange en Zendocrine. 
 • Toch gebruikt? Blijf dan tenminste 12 uur uit de zon, of bedek je huid met een dikke stof (t-shirts zijn soms te dun).
 • Verdun! Mits zeer goed verdund kunnen fototoxische oliën wel veilig worden gebruikt (blijf lezen voor richtlijnen voor een veilige verdunning).
 • Of gebruik als alternatief Groene manderijn! Dit is een olie waarin geen “Furanocoumarinen” zitten. *1

Veilige verdunning *

Een goede en veilige verdunning is per olie verschillend.  In bovenstaande lijst zie je het maximale aantal druppels per 5, 10 of 15 ml basisolie. Op deze manier voorkom je een fototoxische reactie.

Dit betekent dus ook, dat als je in de zomer masseert met deze oliën, je goed op moet letten! Geef je klant duidelijke instructies, zorg voor een goede verdunning, of kies een andere olie.

Moet ik ze compleet vermijden in de zomer?

Helemaal vermijden is zonde, want citrusoliën hebben hele positieve effecten. Ze zijn bijvoorbeeld ontstekingsremmend, reinigend, zijn een sterk antioxidant en hebben een positief effect op je humeur, stress en focus.

Je kunt ze wel veilig innemen of gebruiken in een diffuser. Een andere aromatische manier kan ook, zie www.helio.nl/aromatisch.

Of kun je een gave rvs armband kopen (waarbij de oliën niet op je huid komen) of een handige inhaler gebruiken* :

armband Inhalers

Wat moet ik doen bij een huidreactie?

 • Ga onmiddellijk uit de zon.
 • Behandel de huid met water en zeep (niet te veel wrijven) en spoel grondig na. 
 • Dep de huid met een steriel gaasje met een plantaardige olie. Je fles olijfolie en een schone theedoek doen in geval van nood ook wonderen.
 • Neem contact op met een dokter als je huid echt pijn doet, of de reactie een aanzienlijk deel van het lichaam bedekt. (Bijna vergelijkbaar met brandwonden).
Het gevaar van essentiële oliën in de zon

Links:

 1. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Furanocoumarin
 2. Uses and Benefits of Green Mandarin Essential Oil | dōTERRA Essential Oils
 3. https://oneessentialcommunity.com/phototoxic-citrus-essential-oils-sun/
 4. https://nl.wikipedia.org/wiki/Furocoumarinen
 5. https://www.doterra.com/US/en/blog/healthy-living-summer-essential-oil-safety
 6. https://luxebotanics.com/blogs/luxe-botanics/are-citrus-oils-safe-for-my-skin
 7. https://www.usingeossafely.com/phototoxic-essential-oils-how-to-stay-safe-in-the-sun/

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou. 

Geplaatst op Geef een reactie

7 Manieren om geld te verdienen met doterra

7 manieren om geld te verdienen met dōTERRA

Delen met je hart

Dit is een optie hoor! 96% van de mensen die essentiële oliën kopen van dōTERRA, doen dat gewoon als klant. Ca 4% van de mensen “werkt” met de oliën. Behoor jij tot die 4%, of zou je dat graag willen? Lees dan verder! 


Zelf vind ik het heel belangrijk om te werken met mijn hart. Ik deel essentiële oliën uit, om je de mogelijkheid te geven je gezondheid en jouw emotie te ondersteunen. En ik werk graag samen met ondernemers die dat ook belangrijk vinden.

Daarnaast zijn betrokkenheid en contact voor mij belangrijk. Ik probeer altijd snel te reageren (maar ik ben ook maar mens, met een gezin en af en toe een digitale detox 😉 en ja, ik zie ook wel eens iets over het hoofd… dus benader me dan alsjeblieft nog een keer). Het allerleukste vind ik creatief meedenken met jou als ondernemer.

Goed… en ja…. je mag/moet er ook aan verdienen. Ik ben gestopt met mijn baan als manager in de zorg en heb mijn inkomsten van dōTERRA nodig om mijn gezin te onderhouden. Maar! Ik denk altijd mee in het belang van de klant en kijk wat de voordeligste en beste oplossing is. Kortom ik bied keuzes aan.  

Spreekt je dit aan? Wellicht is samenwerken voor ons allebei een goede optie. Neem dan contact op.

Wat kun je doen 

1. Verkoop van losse oliën
 • Veel van mijn klanten/ teamleden hebben een eigen bedrijf en zijn ZZP’er. Op die manier werk ik samen met onder andere: een acupuncturist, een kinesiologe, een homeopaat, een voedingsdeskundige, een sportschool, een masseur en een reiki therapeut. Allemaal ondernemers die graag mensen helpen met hun gezondheid en hun emotionele uitdagingen. Ben je ondernemer, dan kun je essentiële oliën verkopen aan je klanten. Het verschil tussen de in- en verkoop prijs is 25%. 
 • Als je klant regelmatig een flesje koopt, of meerdere oliën tegelijk koopt, dan kun je eenvoudig uitrekenen wat voor hen het voordeligste is. Komen ze goedkoper uit met een account? Dan kun je ze dat aanbieden. Dit kan voor jou een goede manier zijn om wat neven inkomsten te verdienen.
 • Het voordeel van een account is, dat jij geen voorraad hoeft te hebben en dat dōTERRA de oliën direct naar de klant verstuurt.
 • dōTERRRA geeft je de mogelijkheid om een terugkerende bestelling aan te maken. Zodra die meer is dan ca 113 euro, bouw je punten op (een soort airmiles). Deze punten kun je inwisselen voor gratis oliën. (voor jezelf of om weg te geven als monster).
2. Workshops geven
 • Vind je het leuk om voor groepen te staan, dan is het mogelijk om workshops te geven. Je hoeft natuurlijk niet met 20 of meer mensen te beginnen. 3 is ook al een groep.
 • Diegene die jou inschrijft, kan je helpen met het geven van workshops. Zij heeft waarschijnlijk een presentatie, die je kunt gebruiken. Ook is het mogelijk om het eerst samen te doen als je dat prettig vindt. Na een paar keer kan je het zelf en krijg je er meer zekerheid en lol in.
 • Het is handig om ook boeken over essentiële oliën mee te nemen en die te laten zien. Check www.helio.nl/boeken
 • Wil je weten hoe een workshop eruit ziet? Doe dan mee met een mijn online workshops (schrijf je in op www.helio.nl/webinar).
 • Je kunt workshops geven bij je thuis, bij een vriendin thuis, of een ruimte huren. Of wie weet heeft jouw schoonheidsspecialiste of masseur wel interesse om het samen met jouw te organiseren. 
 • Je kunt de 5ml kit of de 15ml kit toelichten, een workshop geven over emoties, of een ander specifiek onderwerp. Ook leuk om er een gave make and take van te maken. 
3. Beurzen /bijeenkomsten
 • Je kunt op beurzen of bijeenkomsten een mooie tafel inrichten met je oliën en een diffuser. Je kunt mensen laten kennismaken, ruiken, proeven en ervaren. 
 • Natuurijk hoef je niet gelijk een stand van 30.000 euro op een grote beurs te huren. Een kerstmarkt of een braderie in het dorp waar je woont kunnen ook. Wellicht is er een netwerkbijeenkomst waar je aan deel kunt nemen of is er een open dag waarvoor je je kunt aanmelden. Er zijn heel veel kleinere evenementen waar je gratis of voor niet al te veel geld kunt staan. 
4. Lezingen

Misschien ben jij wel de persoon om lezingen te geven voor 20-100 man. Soms word je gevraagd voor netwerkbijeenkomsten, vakverenigingen etc om informatie te geven over vitaliteit of gezondheid. Op Facebook en Linkedin zijn er groepen waarin specifiek wordt gevraagd naar sprekers. 

5. Een op een welness consulten
 • Ben je niet zo’n groepen mens, dan is één op één welness consult ook een prima manier.
 • Je neemt met je klant zijn/haar persoonlijke situatie door. Aan de hand van daarvan adviseer je ze.
 • Je kunt hierbij uitkomen op een olie of een pakket. Afhankelijk natuurlijk van hun wensen en hun budget. 
6. Online workshops
 • Het geven van online workshops is voor veel mensen een stap verder. Maar sluit het niet uit! Misschien doe jij, wat ik nu doe, over een jaar. Ik heb het mezelf ( met hulp) binnen een jaar aangeleerd. Dus waarom jij niet??! 
 • Het kan zijn dat jij al een onderwerp hebt, waarin jij de expert bent. Waar je graag over praat met passie en energie. Hormonen, voeding, sport? Dan kun je oliën daarin mee nemen. Als je wilt samenwerken help ik je graag bij de opzet.
7. Cursussen

Ook het maken van een (korte) online cursus is mogelijk. Het kan natuurlijk helemaal over olie gaan maar wellicht vind je het geweldig om een cursus op te zetten over een onderwerp in jouw vakgebied. Hierbij zou je de oliën dan kunnen laten aansluiten.


Heb je vragen? Stuur me een berichtje :

Léanne
🌐www.helio.nl
💌 info@helio.nl

➡ facebook: www.helio.nl/facebook
➡ instagram: www.helio.nl/instagram

Wellicht heb jij een heel andere manier waarop je essentiële oliën deelt . Ik ben benieuwd naar je reactie in de #comments

Geplaatst op 1 Reactie

Hormonen op hol

online workshop overgang en balans

Hormonen op hol – week van de overgang

Tranen in mijn ogen… Een hondje dat op springt tegen zijn baas na 3 jaar afwezigheid. Facebook weet inmiddels dat ik mij ogen er niet vanaf kan houden en kijk…Poeh…waarom blijft het me raken. Mijn hormonen zijn blijkbaar inmiddels veranderd. Er is ook wat “verplaatsend” lichaamsvet…(het zit ineens op mijn buik en de rimpels in mijn nek worden aardig diep).Ook heb ik af en toe een behoorlijke explosie. Ik kan ineens uitbarsten tot het punt, waarin ik (als ik het zou kunnen) hoofden af zou bijten. Waar is die rustige, niet confronterende, empathische vrouw gebleven…Ik ben mezelf af en toe niet.

Tijd voor een testje… zou ik?… is het bij mij zover ? Ik heb altijd wel enigszins last gehad tijdens bepaalde periodes van de maand. Ik had de indruk dat het redelijk onder controle was. 

Ik heb onlangs een EMB test gedaan bij Romana Switzer. Ja hoor…aangetoond! Oestrogeen dominantie…. En ja… ook ’s nachts ineens zweetaanvallen. 

Ben je ook vrouw tussen de 35 en 65? Ervaar je een van deze klachten? Veranderd eetgedrag, haaruitval, droge slijmvliezen, minder vruchtbaar, gewrichtsklachten pijnlijke borsten, verminderd libido, vermoeidheid, slapeloosheid en/of neerslachtigheid. Dan kan het zijn dat je in de (pre) overgang zit. 

Maar veel belangrijker dan het vaststellen of constateren is: wat kun je er aan doen! En niet alleen als het zover is, dat is onherroepelijk. Maar wat kun je doen om klachten te verminderen.  Een aantal basis aanpassingen in je leefstijl kunnen helpen. Ik ben zeker geen hormoon expert, maar ik ben inmiddels wel ervaringsdeskundige, en heb behoorlijke ervaring met etherische oliën. Ik geef je hieronder een aantal tips op basis van mijn eigen ervaring, en de research die ik heb gedaan. Wil je begeleiding op maat ? Neem dan contact op met Michelle Tans van Vitans, ze is coach bij de Hormoonfactor en kan je persoonlijk begeleiden.


1. Eten

Je dagelijkse inname beïnvloedt alles. Als je onvoldoende, teveel of verkeerd eet, raakt je lijf in de war. Net een dieselmotor waar je benzine in gooit, je begint te haperen. Naast gezond en regelmatig eten, zijn er een aantal voedingsmiddelen die extra helpen bij het vinden van je hormoonbalans. 

 • Het eten van grapefruit, papaya, en granaatappel kan helpen. Ook kruisbloemige groentes ondersteunen (bloemkool, boerenkool, broccoli, chinese kool, witte kool, koolrabi, mieriksworktel, radijs, rode kool, ruccola, spruitjes, tuinkers etc). 
 • Fyto-oestrogenen kunnen helpen. Deze stoffen zitten in peulvruchten maar ook in lijnzaad. Het zijn plantaardige voedingsmiddelen, die hormoonbalancerend kunnen werken. *14
 • Omega 3-vetzuren. Deze zitten onder andere in vis, schaal- en schelpdieren. Denk vooral aan de vette vissoorten, zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel. Ook avocado en rauwe noten zijn prima. 
 • Antioxidanten. Deze zitten in groenten en fruit. Kies als het kan biologisch! Tip: zijn biologische groente of fruit niet verkrijgbaar, of te duur: doe een druppel citroenolie in water en laat de groente of het fruit hierin een half uurtje liggen. Citroen heeft een reinigende en zuiverende werking. Op die manier raak je een deel van de bestrijdigingsmiddelen kwijt die vaak op de schil/ buitenkant zitten.
 • Ongeraffineerde /onbewerkte koolhydraten zitten veelal in “hele” producten. Denk ook aan volkoren producten. En minimaliseer vooral alles wat in pakjes en zakjes  zit.  En schrap de suiker!!! Je lichaam moet “werken” om de ongeraffineerde koolhydraten af te breken. Op die manier krijg je minder schommelingen in je bloedsuiker… en dus minder eet aanvallen!
 • Eet meer vezels. 
 • Vermijd kunstmatige zoetstoffen.
 • Let op je koffie gebruik (ivm cafeïne)
 • Minder alcohol drinken helpt
 • Sla geen maaltijden over 
 • Zorg voor voldoende eiwitrijk eten  

Ik kan me voorstellen dat het best lastig is om dit allemaal in de gaten te houden. Je kunt je voeding aanvullen met de Life Long Vitality van dōTERRA, Bone Nutrient en Phytoestrogen. Of laat een voedingsplan op maat maken door een lifestyle coach , zoals Michelle Tans,  of voedingsdeskundige Romana  Switzer.


2. Bewegen. 

Naast goed eten is regelmatige lichaamsbeweging belangrijk. Je kunt hiermee je oestrogeen levels op peil houden. Spieren opbouwen is buikvet verbranden. Helaas is dit de plek waar vaak het vet opduikt, als het op andere plekken verdwijnt (van je benen, je borsten en uit je gezicht naar je buik).

Kort en intensief bewegen is de beste manier om een optimale hormoonbalans te bereiken. Ralf Moorman adviseert in de Hormoonfactor : De ideale workout voor een gemiddeld persoon bestaat uit een combinatie van 40 minuten krachttraining en 20 minuten cardiotraining. Twee tot drie keer per week trainen is meestal voldoende.*6

Twee handige stofjes (dopamine en serotonine) worden aangemaakt als je sport. Deze zorgen voor minder stress en een beter zelfbeeld. Ook geven onderzoeken aan dat mensen die meer bewegen of voldoende bewegen, over het algemeen minder klachten hebben en minder slaapproblemen. Ook pijnklachten in botten spieren en gewrichten komen minder voor. *7

Krachttraining zorgt voor sterkere botten, is goed voor de spieren en houdt de stofwisseling op peil. Krachttraining zorgt ook voor sterkere botten, omdat hierdoor calcium beter wordt vastgehouden in het bot . Voldoende inname van calcium en vitamine D is dan wel een vereiste. Om osteoporose te voorkomen of te vertragen, is voldoende beweging heel belangrijk*15

Kijk wat voor jou haalbaar is. Kun je 30 minuten wandelen per dag, of ga je voor een begeleide training? Ik ben zelf absoluut geen fanatiek sporter. Maar naast wandelen ben ik heel blij met mijn 20 minuten personal training bij FIT20 in Leiden. 


3. Rust en stress reductie

Veel mensen werken hard en nemen te weinig rust. Je aandacht verslapt en je bent minder productief. Klachten zijn dan bijvoorbeeld: hoofdpijn, buikpijn, slapeloosheid en hartkloppingen. 

Stress is een structurele sloper van je lichaam. Eerst is de adrenaline fijn, maar vervolgens maak je cortisol aan. Dit stofje zorgt ervoor dat je lijf buikvet aanmaakt. Ook heeft cortisol effect op het gelukshormoon serotinine, waardoor je je minder blij voelt. Je slaapt slechter omdat het de werking van melatonine beïnvloedt. Daarnaast veroudert je DNA sneller. Bovendien eet je meer omdat je minder snel verzadigd bent (de werking van het verzadigingshormoon Leptine wordt geremd. En als klap op de vuurpijl…cortisol vermindert de gevoeligheid van je lijf voor insuline. Je lijf moet meer aanmaken, waardoor je het risico loopt sneller dik te worden*8. 

Door stress vererger je de overgang. Wat er gebeurt : de aanmaak van progestoron wordt minder na je 40e omdat je eierstokken minder gaan produceren. Je bijnieren nemen dit deels over. Het vervelende is echter…dat voor de aanmaak van cortisol ook progestoron nodig is. Stress zorgt dus voor een nog grotere Oestrogeen dominantie. Dit zorgt voor meer klachten. *8/9

Chronische stress kan zelfs leiden tot een burnout. Na je 40e moet je dus extra opletten. Vaak ben je door zorgtaken, een tweede carrière en allerlei verantwoordelijkheden in- en buitenshuis zo druk bezig met alles regelen, en to-do-lijsten afwerken… dat je een groter risico loopt!

Je helpt jezelf door voldoende pauze te nemen, te wandelen, yoga of meditatie op te pakken. Ook ademhalingsoefeningen, kinesiologie en acupuntuur kunnen ondersteunen.


4. Reduceren van chemicaliën

Chemicaliën ontregelen je systeem en je neemt ze overal tot je. In je voeding , je huid- en haarverzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen en in plastics. Chemicaliën verstoren het evenwicht in ons lichaam op allerlei verschillende manieren.

Voedingsmiddelen:

Kies zoveel mogelijk voor natuurlijke, onbewerkte, biologische producten. In bewerkte producten (pakjes en zakjes) is van alles toegevoegd (kleurstoffen, smaakstoffen, conserveringsmiddelen, voedingszuren, antioxidanten, emulgatoren, anti-klontermiddelen, rijsmiddelen, smaakversterkers, zoetstoffen, glansmiddelen, verpakkingsgassen, zuurteregelaars, geleermiddelen en stabilisatoren). Deze worden op de verpakking aangegeven als E-nummers. Sommige zijn natuurlijk, maar er zijn ook zeer schadelijke E-nummers. Zoek ze gerust eens op  :https://www.ahealthylife.nl/lijst-van-e-nummers/ Beter is voorkomen , of zoveel mogelijk vermijden!!! 

Verzorgingsproducten

In verzorgingsproducten zitten o.a. volgende stoffen die je wilt vermijden:  Sodiumlaurylsulfaat (SLS) , Parabenen, Minerale oliën, Polyethyleenglycol (PEG), Synthetische parfums, ftalaten, Bisfenol A (BPA). Ze verstoren je lichaam en je hormoon balans. Klik hier om meer te lezen >>> 


5. Zelf zorg

Ga naar een masseur, acupuncturist, kinesioloog, sauna etc. Kortom verwen jezelf,  zorg goed voor jezelf. Sommige aanvullende zorg wordt zelfs vergoed door je ziektekostenverzekering.

Neem goede supplementen, vitamines, mineralen en vetzuren. Het is lastig om die via je normale voeding binnen te krijgen. Denk dan aan  de Life Long Vitality van dōTERRA met:

 • vitaminen en mineralen (microplex VMz)
 • Kruiden om op op cel niveau je lichaam te verzorgen, DNA onderhoud (Alpha CRS+)
 • Omega vetzuren – oliën die nodig zijn voor aanmaak en transport van hormonen. (EOmega)
 • Bone complex om de botten sterk te houden
 • Phytoestrogen

Ook etherische oliën kunnen je goed ondersteunen in deze fase van je leven. In het online workshop geef ik je mijn top 10 oliën bij de overgang.

Doe mee aan de online workshop Overgang en Balans met :
🌸Wat zijn hormonen
🌸Wat beïnvloeden ze
🌸Wat is de overgang
🌸Klachten
🌸Leefstijl adviezen
🌸Top 10 etherische oliën
🌸Rollerblends en diffusermixen

Klik hieronder om mee te doen. De kosten zijn 15 euro.

[button_1 text=”Ik%20doe%20mee” text_size=”32″ text_color=”#000000″ text_bold=”Y” text_letter_spacing=”0″ subtext_panel=”N” text_shadow_panel=”Y” text_shadow_vertical=”1″ text_shadow_horizontal=”0″ text_shadow_color=”#ffff00″ text_shadow_blur=”0″ styling_width=”40″ styling_height=”30″ styling_border_color=”#000000″ styling_border_size=”1″ styling_border_radius=”6″ styling_border_opacity=”100″ styling_shine=”Y” styling_gradient_start_color=”#ffff00″ styling_gradient_end_color=”#ffa035″ drop_shadow_panel=”Y” drop_shadow_vertical=”1″ drop_shadow_horizontal=”0″ drop_shadow_blur=”1″ drop_shadow_spread=”0″ drop_shadow_color=”#000000″ drop_shadow_opacity=”50″ inset_shadow_panel=”Y” inset_shadow_vertical=”0″ inset_shadow_horizontal=”0″ inset_shadow_blur=”0″ inset_shadow_spread=”1″ inset_shadow_color=”#ffff00″ inset_shadow_opacity=”50″ align=”center” href=”https://helio.nl/product/overgang/” new_window=”Y”/]

 

Zorgprofessional?

Werk jij binnen de gezondheidszorg als bijvoorbeeld pedicure, fysio- of massagetherapeut of heb je een yoga studio of ben je kapper? Dan kan deze workshop ook voor jou interessant zijn om de toepassingsmogelijkheden te ontdekken voor jou of binnen jouw bedrijf. Neem gerust contact met met op voor meer informatie .

 

Geurende groet,

Leanne

 

 

 


Bronvermelding:

 1. https://www.vitamor.com/tablet/page.htm?/voeding/kruisbloemigen.htm&Introductie
 2. https://holistik.nl/hormonen-en-sporten/
 3. https://www.margriet.nl/fitengezond/hormonen-effect-gezondheid/
 4. https://www.gezondheidsplein.nl/menselijk-lichaam/hormonen/item45087
 5. https://energiekevrouwenacademie.nl/vijf-signalen-dat-je-hormonen-uit-balans-zijn/
 6. https://www.dehormoonfactor.nl/spieren-opbouwen
 7. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3270074/
 1. https://energiekevrouwenacademie.nl/stress-in-de-overgang-funest-voor-je-gezondheid/
 2. https://ruudmeulenberg.nl/burnout/burnout-door-de-overgang/
 3. https://www.libelle.nl/mensen/actueel/chemicalien-inmakeup-versnellen-menopauze/
 4. https://overgang.info/voeding-en-overgangsklachten-waar-moet-je-op-letten/
 5. https://www.margriet.nl/fitengezond/natuurlijke-manier-menopauze/
 6. https://www.fitengezondleven.nl/hormonale-balans-herstellen/#Je_hormonale_balans_herstellen_beperk_blootstelling_aan_chemicalien
 7. https://www.sohf.nl/nieuws/belangrijke-nutriënten-voor-tijdens-overgang
 8. https://www.zuivelengezondheid.nl/wp-content/uploads/2018/01/Voeding-Magazine-4-20107.pdf
 9. https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/omega-3.aspx
Geplaatst op Geef een reactie

dōTERRA aanbiedingen april 2019

dōTERRA aanbiedingen april 2019

Lees in deze blog de  dōTERRA aanbiedingen april 2019

 • nieuw in het assortiment >On Guard Hand Purifying Mist
 • 10% korting op tri ease
 • bij een terugkerende bestelling van 125pv een 10 ml touch roller air gratis (tot 15-4)
 • bij iedere bestelling van 200pv een tube deep blue en 5 ml deep blue olie gratis (max 4 per account, tot 15-4)

Tri Ease

De lente breekt aan, en dat betekent voor een deel van ons… snotteren, jeuk en rode ogen. Je weet wel…omdat er ineens van alles in de lucht zweeft waar je op reageert. Letterlijk lentekriebels dus.

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de werking van essentiële oliën. Veel ervan kun je terugvinden op PUBMED. Natuurlijk zijn er ook artikelen en berichten op internet te vinden. Een van artikelen die mij aansprak was het bericht van Medical News Today. Kort de uitleg over de oliën die in Tri Ease zitten :


 • PEPERMUNT Een onderzoek uit 2010, hoewel op dieren, toonde aan dat pepermuntolie een ontspannend effect heeft op de gladde spieren.  Dit helpt om de prikkels die hoest veroorzaken te verminderen. Volgens ander onderzoek kan de olie ook helpen bij de behandeling van angst en mentale vermoeidheid. Dit zijn symptomen die vaak worden ervaren door mensen met een allergie.
 • CITROEN In een onderzoek werd vastgesteld dat een neusspray op basis van citroen hielp bij de behandeling van seizoensgebonden allergische rhinitis. Citroenolie kan ook bacteriële activiteit remmen*
 • LAVENDEL werkt op natuurlijke wijze ontstekingsremmend, remt angst en moedigt een diepe slaap aan. Dit zijn effecten die mensen met allergieën ten goede kunnen komen. Lavendel is een bijzonder goede optie voor huidallergieën, omdat het zacht is voor de huid en irritatie kalmeert. Onderzoek geef aan dat het de genezing versnelt.

Meer info ook in deze eerder blog : https://helio.nl/lentekriebels/


Air

💨 Air helpt om de ademhaling te vergemakkelijken

💨 Air reinigt en verzacht 

💨 De aangename geur is kalmerend voor de zintuigen; perfect om ’s nachts te verstuiven en een goede nachtrust te bevorderen

(air wordt ook wel easy air en breathe genoemd)

Lees meer >>> https://helio.nl/product/air/


Deep Blue

Ondersteunt spieren,  gewrichten pezen & botten …!!! Ook zeer aan te raden voor sporters (voor het sporten en erna om blessures te voorkomen en pijn te verlichten)

Wintergroen – Gaultheria procumbens

Wintergroen bevat 99% methylsalicylaat, wat bekend staat om zijn cortisone-achtige eigenschappen. Daardoor kan het een gunstig effect hebben op een aan aantal klachten die gerelateerd zijn aan bot-, spier- en gewrichtsproblemen.

Kamfer 

Kamfer is ontstekingsremmend en pijnstillende olie van een boom die kan helpen bij pijn in het algemeen en spierpijn, verstuikingen, kneuzingen en bot,- spier- en gewrichtsproblemen.

Pepermunt – Mentha Piperita

Pepermunt kan een verzachtend en verkoelend gevoel geven bij klachten bot-, spier- en gewrichtsproblemen. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen bij beschadigde weefsels.

Blauwe boerenwormkruid – Blue Tansy

Is ontstekingsremmend en pijnstillend en kan ook helpen bij een lage bloeddruk, bot-, spier- en gewrichtsproblemen.

Duitse blauwe kamille – German Chamomile

Is pijnstillend, ontstekingsremmend en een antioxidant wat kan helpen bij het verlichten van verstopping en bij bot-, spier- en gewrichtsproblemen.

Helichrysum Italicum

Krachtige ontstekingsremmer. De olie kan helpen bij het verbeteren van de functies van de bloedsomloop en het reinigen van het bloed en ondersteunt het lichaam bij seizoensinvloeden.

Osmanthus

Heeft ontspannende en slijmoplossende eigenschappen

Hoe te gebruiken

 • Deep Blue kun je alleen plaatselijk gebruiken (dus niet verdampen of inslikken). Smeer of masseer de olie (verdund met kokosolie) of gebruik de crème op iedere grote spiergroep. Houd deze blend onder handbereik voor elke gewricht-, spier of zenuwpijn, beschadiging of disfunctioneren. Masseer de olie in bij zere spieren om chronische spanning van stress of psychische beschadiging door belasting te verminderen.
 • Deze olie en crème zullen je doen denken aan tijgerbalsem. Wil je helemaal puur natuur kies dan voor de olie in plaats van de crème.

Let op…. Goed je handen wassen na het insmeren en voor het plassen anders krijg je tintelingen op heel andere plekken en dat is echt geen pretje!

De olie van overgave aan pijn

Leert je om je pijn te accepteren en de tolereren.  Onthult de mogelijkheid om pijn te zien als een leerweg en niet als iets wreeds of slechts.

“ Ik accepteer de pijn in mijn leven en accepteer de lessen die het me brengt. Ik voel me sterk en kan de emotionele uitdagingen aan om transformatie en heling te ervaren.Ik blijf kalm en helder” 


NIEUW : dōTERRA On Guard ™ Hand Purifying Mist

Makkelijk te gebruiken in een handige spray fles. De ingrediënten wilde sinaasappel, kruidnagel, kaneel, eucalyptus en rozemarijn staan bekend om hun zuiverende eigenschappen voor de huid en hebben een opwekkend, opbeurend aroma.

Veel plezier met het bestellen: dōTERRA aanbiedingen april 2019

aanbiedingen april

Geplaatst op Geef een reactie

Lentekriebels

lentekriebels

Lentekriebels….

De lente breekt aan, en dat betekent voor een deel van ons… snotteren, jeuk en rode ogen. Je weet wel…omdat er ineens van alles in de lucht zweeft waar je op reageert. Letterlijk lentekriebels dus.

Je kunt daar zelf heel goed een roller “tegen” maken. Een super recept is:lentekriebels

 • 3 druppels citroen olie
 • 3 druppels lavendel olie
 • 3 druppels pepermunt olie

in een 5ml roller, aanvullen met kokosolie.

Rol twee keer per dag over je bovenlip, en vaker als je last hebt.

Op de facebookgroep Helio- educatie laat ik zien hoe je zo’n roller maakt!
( Heb je nog geen account ? Je kunt hier de handige starterskit bestellen.Daarmee kun je ook aan de slag om deze roller te maken. En als je al een account hebt, bestel dan de TriEase softgels.

Handige links:


Waarom werkt dit? Een tipje van de sluier…

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de werking van essentiële oliën. Veel ervan kun je terugvinden op PUBMED. Natuurlijk zijn er ook artikelen en berichten op internet te vinden. Een van artikelen die mij aansprak was het bericht van Medical News Today. Ik heb de oliën die ik hierboven in de mix heb gebruikt eruit gelicht:


Pepermunt

Een onderzoek uit 2010, hoewel op dieren, toonde aan dat pepermuntolie een ontspannend effect heeft op de gladde spieren.  Dit helpt om de prikkels die hoest veroorzaken te verminderen. Volgens ander onderzoek kan de olie ook helpen bij de behandeling van angst en mentale vermoeidheid. Dit zijn symptomen die vaak worden ervaren door mensen met een allergie.

Citroen

In een onderzoek werd vastgesteld dat een neusspray op basis van citroen hielp bij de behandeling van seizoensgebonden allergische rhinitis. Citroenolie kan ook bacteriële activiteit remmen*

Lavendel

Lavendel werkt op natuurlijke wijze ontstekingsremmend, remt angst en moedigt een diepe slaap aan. Dit zijn effecten die mensen met allergieën ten goede kunnen komen. Lavendel is een bijzonder goede optie voor huidallergieën, omdat het zacht is voor de huid en irritatie kalmeert. Onderzoek geef aan dat het de genezing versnelt.


Wil je meer weten over studies die gedaan zijn naar de effecten van etherische olie? In het boek Modern Essentials (negende editie) kun je deze vinden van p. 332 tot p.342.

Het wordt niet aanbevolen om op citrus gebaseerde etherische oliën op de huid aan te brengen voordat ze aan de zon worden blootgesteld. Deze oliën kunnen ervoor zorgen dat de huid gevoeliger wordt voor zonlicht, waardoor het risico op verbranding toeneemt.


lentekriebels

( Heb je nog geen account ? Je kunt hier de handige starterskit bestellen.Daarmee kun je ook aan de slag om deze roller te maken. En als je al een account hebt, bestel dan de TriEase softgels.


 

Wil je meer weten over lentekriebels??? Lees ook deze blog !!

In de lente is het tijd om in vorm te komen;)  Zowel geestelijk als lichamelijk! Tijd om uit je winterslaap te komen.

In deze blog van deze week volop informatie over :

Geplaatst op Geef een reactie

Aanbiedingen doterra maart

doterra aanbieding maart

 

aanbieding doterra maart aanbiedingen doterra maart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanbiedingen doterra maart 2019

 • Yes! Deze maand maart krijg je als aanbieding van dōTERRA gratis citroengras bij je trouwe klanten bestelling (LRP) van 125 pv
 • En!!!!! Bij  iedere bestelling van 200 pv een tube deep blue rub en een 5ml deep blue gratis! 
 • 10% korting op MitoMax

Lemongrass (citroengras / sereh) 

Tips voor het gebruik van Lemongrass

 • In een diffuser werkt het verfrissend en goed voor je workout, het vermindert vermoeidheid en maakt je hoofd helderder;
 • Verdund met kokosolie kun je citroengras gebruiken als ondersteuning bij spierpijn, verstuiking, oedeem, kramp en voor herstel van je weefsels;
 • Vermeng het met badzout, honing of een geurloze badolie en maak een (voeten)bad. Fijn bij spierpijn, stress, vermoeidheid, en krampen.
 • Voeg met de tandenstokermethode een beetje toe aan soepen ,sauzen en curry’s.

Let op: citroengras is een hete olie dus goed verdunnen! 

Klik hier voor meer details op het Nederlandse product informatie blad van dōTERRA


MitoMax,

Be gone brain fog

Dit voedingssupplement kun je gebruiken als je een oppepper nodig hebt.  Een boost voor je humeur en een positieve prikkel voor je brein om actief aanwezig te zijn. Op de dagen dat je je duf en lusteloos voelt of als je slecht geslapen hebt en wel moet presenteren.  

Wil je meer weten over het gebruik van etherische oliën bij het sporten? Lees dan deze blog.

Klik hier voor meer details op het Nederlandse product informatie blad van dōTERRA


Deep blue

Deep Blue is een samengestelde olie en crème bestaande uit wintergroen, kamfer, pepermunt, blauw boerenwormkruid, blauwe Duitse kamille, kerrieplant en osmantus.

De Deep blue samenstelling bevat onderstaande oliën:

Wintergroen – Gaultheria procumbens
 • Wintergroen bevat 99% methylsalicylaat, wat bekend staat om zijn cortisone-achtige eigenschappen. Daardoor kan het een gunstig effect hebben op een aan aantal klachten die gerelateerd zijn aan bot-, spier- en gewrichtsproblemen.
Kamfer 
 • Kamfer is ontstekingsremmend en pijnstillende olie van een boom die kan helpen bij pijn in het algemeen en spierpijn, verstuikingen, kneuzingen en bot,- spier- en gewrichtsproblemen.
Pepermunt – Mentha Piperita
 • Pepermunt kan een verzachtend en verkoelend gevoel geven bij klachten bot-, spier- en gewrichtsproblemen. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen bij beschadigde weefsels.
Blauwe boerenwormkruid – Blue Tansy
 • Is ontstekingsremmend en pijnstillend en kan ook helpen bij een lage bloeddruk, bot-, spier- en gewrichtsproblemen.
Duitse blauwe kamille – German Chamomile
 • Is pijnstillend, ontstekingsremmend en een antioxidant wat kan helpen bij het verlichten van verstopping en bij bot-, spier- en gewrichtsproblemen.
Kerrieplant – Helichrysum Italicum
 • De kerrieplant is een krachtige ontstekingsremmer. De olie kan helpen bij het verbeteren van de functies van de bloedsomloop en het reinigen van het bloed en ondersteunt het lichaam bij seizoensinvloeden.
Osmanthus
 • Heeft ontspannende en slijmoplossende eigenschappen.

Tips voor het gebruik van Deep Blue

 • Deep Blue kun je alleen plaatselijk gebruiken (dus niet verdampen of inslikken). Smeer of masseer de olie (verdund met kokosolie) of gebruik de crème op iedere grote spiergroep. Houd deze blend onder handbereik voor elke gewricht-, spier of zenuwpijn, beschadiging of disfunctioneren. Masseer de olie in bij zere spieren om chronische spanning van stress of psychische beschadiging door belasting te verminderen.
 • Deze olie en crème zullen je doen denken aan tijgerbalsem. Wil je helemaal puur natuur kies dan voor de olie in plaats van de crème.

Aandachtspunt…. Goed je handen wassen na het insmeren en voor het plassen anders krijg je tintelingen op heel andere plekken en dat is echt geen pretje!

Klik hier voor meer details op het Engelse product informatie blad van dōTERRA


 

Gebruik maken van de aanbieding?

Wil je gebruik maken van de 200 PV aanbieding? Bestel deze set krijg je automatisch de Deep Blue Rub en de 5ml Deep Blue erbij >>>

Of laat je door mij adviseren dan stellen we samen een mooi pakket voor je samen! Mail me : info@helio.nl

Geurige groet

Léanne

 

 

ps…. check de gratis facebook educatie groep! Hier staat nog veel meer informatie , lees de post “aanbiedingen doterra maart ”

ps2 Wil je meer weten over het gebruik van etherische oliën bij het sporten? Lees dan deze blog.

 

Geplaatst op Geef een reactie

Onmisbare essentiële olie boeken

essentiële oliën boeken

Hieronder vind je een aantal onmisbare essentiële olie boeken. Ik verwijs regelmatig naar deze boeken in mijn workshops en webinars. Ze staan ook op mijn bureau, zodat ik ze direct kan pakken als naslagwerk!

Dit Engelse boek, van Amanda Porter, geeft je uitleg over de effecten van essentiële oliën op je emoties. De oliën worden in alfabetische volgorde toegelicht. Eerst bespreekt ze de pure oliën, en daarna de blends. Gebruik dit boek om te zoeken op de emotie of het gevoel dat je ervaart.  Ga vervolgens met haar tips aan de slag.

Wil je meer weten over het gebruik van essentiële oliën en emoties?  En wil je uitleg hoe je dit boek kunt gebruiken? Doe dan mee met mijn online workshop, over emoties en essentiële oliën. Klik hier om je aan te melden.

Wil je het boek bestellen? Dat kan bij deze Nederlandse webshop. Klik hier >>> 


boek essentiële olie

Dit Nederlandse boek, van Thorsten Weiss, geeft je uitleg over de effecten van essentiële oliën op je emoties. De oliën worden in alfabetische volgorde toegelicht. Thorsten heeft veel pure oliën besproken in dit boek. Je kunt goed zoeken op thema’s en affirmaties, zodat je aan de slag kunt met de olie of oliën die voor jou van toepassing zijn.

Wil je meer weten over het gebruik van essentiële oliën en emoties? En wil je uitleg hoe je dit boek kunt gebruiken? Doe dan mee met mijn online workshop, over emoties en essentiële oliën . Klik hier >>>

Wil je het boek bestellen dan kan dat bij deze Nederlandse webshop, klik hier om te bestellen.


boek essentiële oliën

Dit is de laatste (softcover) uitgave van Modern Essentials. Dit boek mag niet ontbreken in je huis, als essentiële oliën gebruikt! Je vindt er per olie, maar ook per symptoom of uitdaging, aanbevelingen en oplossingen. Het boek bevat eveneens handige recepten om zelf producten te maken, van badzout tot lippenbalsems. Ook is het een goed naslag werk om je basis kennis over essentiële oliën en het gebruik ervan op te frissen.

Wil je meer weten over het gebruik van essentiële oliën en hoe je dit boek kunt gebruiken? Doe dan mee met mijn online workshop, over 10 basis oliën. Klik hier >>>

Wil je het boek bestellen dan kan dat bij deze Nederlandse webshop, klik hier >>>


 

Essentiële oliën boek

De laatste tip in deze blog over onmisbare essentiële olie boeken : Grow van Tanja Daniels

Tanja heeft in haar boek Grow op een mooie en integere manier beschreven, hoe jij oliën zakelijk kunt gebruiken en inzetten. Dit boek is de inspiratie voor het opbouwen van je praktijk met oliën. Die oliën gebruik je om je klanten tijdens, maar ook tussen de behandelingen, te ondersteunen.

Wil  je graag een inkomen opbouwen door het delen van oliën en het ondersteunen van anderen? Reik je graag anderen oliën aan voor hun gezondheid en humeur ?  Dan is dit is het boek dat je wilt hebben! Leer zonder alle Amerikaanse marketing trics, hoe je op een mooie manier kunt groeien en je bedrijf kunt opbouwen met essentiële oliën.

Wil je meer weten over het zakelijk inzetten van essentiële oliën? En herken je jezelf in bovenstaande aanpak? Maak een afspraak met mijn voor business consult, of laat me weten dat je interesse hebt in een workshop over het zakelijk gebruik. Mail me via info@helio.nl

Wil je het boek bestellen dan kan dat bij deze Nederlandse webshop, klik hier om te bestellen.


Heb jij tips over onmisbare essentiële olie boeken ? Deel ze hieronder in de comments .

Geurende groet,

Leanne

 

Geplaatst op Geef een reactie

Ik heb al een account

Als je al via mij een account hebt bij dōTERRA,  dan heb je alle informatie om gratis mee te doen aan de betaalde online workshops. En heb je vragen, dan kun je me altijd benaderen, telefonisch of via de mail. En dat gaat natuurlijk verder dan alleen informatie over olie.

Als manager in de gezondheidszorg heb ik mijn medewerkers altijd gestimuleerd om te groeien, en ze handvaten gegeven. Om te groeien, om fijner in hun vel te zitten, succesvol te zijn… afhankelijk van de vraag. Dit kon ik niet altijd alleen. Gelukkig heb ik in de afgelopen jaren een mooi netwerk opgebouwd van leuke, fijne, goede mensen. En als ik zelf het antwoord niet wist of dacht, je onvoldoende te helpen,  dan bracht ik je in contact met iemand die dat wel kan. En dat doe ik nog steeds!

Ook als ondernemer heb ik inmiddels de nodige ervaring. Mijn bedrijfskundige achtergrond en opleidingen helpen, maar wat nog meer helpt:  is het gewoon echt zelf doen. Ondernemen is toch echt iets anders dan werknemer zijn of leidinggevende. De afgelopen jaren heb ik eerst met het bedrijf van mijn man, en daarna bij het opzetten van HELIO veel ervaring opgedaan. Ik heb me aangesloten bij een ondernemers netwerk. Daarnaast heb ik heel veel geleerd over (online) marketing en zichtbaarheid. En… deze kennis deel ik natuurlijk met de ondernemers die ik begeleid binnen dōTERRA.  En heb je een account via mij, mag je me ook hierover vragen stellen!

Voor nu deel ik graag ook met jou andere kennis, klik hieronder als je interesse hebt.

Heel veel succes en ik hoop je snel te ontmoeten in een van mijn workshops

Geurige groet

Léanne