Geplaatst op Geef een reactie

Daily Habits

Daily Habits : essentiële oliën zijn onderdeel van mijn dagelijks leven. Ik gebruik ze dag en nacht 😉 . Ik heb al veel ” protocollen” langs zien komen. Sommige heel uitgebreid en sommige gewoon kort en krachtig. Iedereen gebruikt de oliën en de andere producten op zijn of haar manier. Het is helemaal afhankelijk van je doel en levensstijl. Er is geen goed of fout. Wel moet je denk ik opletten op te veel ;), essentiële olie is “verslavend” . Dat is dan ook wel de enige bijwerking 😉

Ik vind het handig om te vereenvoudigen en om keuzes te maken. Er is zoveel maar mijn basis is ” gewoon gezond” ! Dus ik vul aan waar nodig en waar ik behoefte aan heb. Ik doe dit op basis van mijn doel. Op dit moment hormoonbalans en energie!

Een aantal basis uitgangspunten

  • Bedenk je doel ( hormoonbalans, rust & stress reductie, fit en gezond, ondersteuning voor spieren/ afvallen). Dit is dus voor iedereen verschillend en
  • Hou het simpel. Print het daily habits sjabloon dit helpt je om een duidelijk dagritme op te schrijven.
  • Schrijf jouw dagelijkse routine op op basis van je doelen. Kijk naar wat je aromatisch / topisch (op de huid) en inwendig wilt gebruiken.
  • Vergeet in ieder geval niet de voedingssupplementen op te nemen. Dit is de basis.
  • Hang jouw Daily Habits op de koelkast of je spiegel. Dan zie je het regelmatig!
  • Oh ja….. aanpassen mag natuurlijk. Afwisseling in de oliën die je gebruikt is goed. Iedere olie heeft zijn eigen specifieke effecten op je gezondheid en humeur. Goed om maandelijks jouw doelen en Daily Habits te evalueren en het sjabloon opnieuw in te vullen.

Tips

  • Gebruik een app op je telefoon om je te herinneren aan je Daily Habits
  • Drink voldoende water… Gebruik een water tracker, daar zijn handige apps voor
  • Gebruik een pillen doosje voor je supplementen.
  • Doe een welness consult met diegene die jouw geïntroduceerd heeft bij dōTERRA. Die kan je goed helpen met een dagelijks protocol.

Mijn Daily Habits

Alles in het leven begint voor mij bij gezond eten. Dit is de basis van de gezondheidspiramide. Aanvullen met goede supplementen is aan te raden. Ik neem dagelijks de LLV van dōTERRA. 1 x de omega vetzuren, 1x de multivitamine en 1x de celvernieuwing. Dit doe ik ’s morgens om de dag te starten. En ik start met een glas warm water met twee druppels Wild Orange voor detox en mijn spijsvertering. Lekkerder en gezonder dan thee. Als eerste smeer ik trouwens mijn voeten in met mijn voetenmix (ga voor het recept naar www.helio.nl/voeten)

Voldoende bewegen, rust &stress reductie zijn de volgende belangrijke stappen. Omdat ik best snel afgeleid kan zijn is mijn “vaste diffuser mix” bergamot met vetiver. Voor focus en rust… ondersteund met een stukje blijheid. Daarnaast probeer ik allerlei diffuser mixen uit… dagelijks wel een nieuwe. Inspiratie vind ik vaak op Pinterest

De volgende fase van gezondheid in de gezondheidspiramide is het reduceren van chemische stoffen. Naast mijn dagelijkse warm water & Wild Orange shots gebruik ik eigenlijk bijna alle dōTerra producten. Van de shampoo, de tandpasta, de crèmes en het on guard schoonmaakmiddel. Het is voor mij een veel natuurlijkere optie dan de meeste spullen uit de supermarkt en de drogist. Daarnaast is het nog eens veel zuiniger ook .Omdat het zo krachtig is heb je maar heel weinig nodig. Ik maak ook veel zelf met de essentiële oliën. Gewoon omdat het kan.

S avonds sluit ik de dag af met een Serenity en DDR prime softgel. Heerlijk voor een goede en regenerende nachtrust

Aan de slag

Ga aan de slag en maak jouw Daily Habits. Print hier het sjabloon

Hierbij wat simpele recepten als idee voor jouw dagelijkse routine, Daily Habits

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.