Gister mocht ik spreken voor 300 mensen in Hoofddorp, op het lente event van dōTERRA waar inspiratie & kennis wordt gedeeld en informatie over nieuwe producten wordt gegeven.

300 olie liefhebbers die ik het bijzondere verhaal van Els mocht vertellen.

Na 3 jaar in een top functie in de ouderenzorg, heb ik besloten om voor mezelf te beginnen.  Ik wilde dichter bij mezelf en dichter bij mensen staan. De politiek, het vergaderen en toch ook vaak geld minder effectief inzetten : het kostte me alleen maar energie. Maar, is mijn motto,  dan moet ik ook de daad bij het woord voegen!!! In december 2017 heb ik met twee vriendinnen de stoute schoenen aangetrokken.

We mochten een dag vrijwilligerswerk doen bij een stichting in Alphen, waar ze met name bewoners met Altzheimer in een kleinschalige woonvorm “begeleiden”. Ik vond het best spannend: nu echt, na een paar Aromatouch cursussen aan de slag. Dat is even wat anders dan achter je bureau zitten en vergaderen over mensen. We waren allemaal apart ingedeeld en gingen de huisjes langs met onze lijst met afspraken, dus dat maakte het nog extra bijzonder.

Mijn eerste dame was Els!

Els zat aan tafel en zag er echt uit als een dame, een dame van stand welteverstaan. Haar haar was keurig gekapt, mooie sieraden om, netjes opgemaakt, nagels gelakt en keurige kleding aan (op hier en daar een vlekje na). Niet alles ging soepel, ze trilde wat en zat in een rolstoel aan tafel na te genieten van het ontbijt. Ze vond het merkbaar fijn om even contact te hebben en was helemaal in voor de handmassage. Ik had al door dat een hele batterij aan geuren en daaruit kiezen niet ging werken, en dacht… weet je wat ik pak gewoon de lavendel. Heerlijk rustgevend en wellicht heeft het wat effect op het trillen. We begonnen en ze vertelde dat haar zoon haar zou komen ophalen om naar de stad te gaan. Ik vroeg wat ze gingen doen. Els vertelde dat er zoveel mooie winkels zijn in Amsterdam Zuid, en verbaasde zich erover dat ik dat niet wist. Het gesprek nam een iets andere wending en ze vertelde honderd uit. Over haar jeugd, haar vader en het leven toen ze jong was.In 10 minuten heb ik een stukje van haar levensverhaal gehoord en was echt geroerd.

Inmiddels zat de massage erop, ik had graag nog langer willen blijven maar de volgende dame zat al te wachten. Ik hoopte echt dat haar zoon zou komen. Maar ik realiseerde me ook, dat mantelzorgers een zware job hebben en vaak maar een of een paar keer per week tijd hebben voor een bezoekje. En dan is het vaak nog heel lastig om fysiek contact te hebben als mantelzorger, zeker als het gesprek ook moeilijker wordt. Bewoners worden vaak alleen nog functioneel aangeraakt, voor het wassen, eten e.d. De verpleegkundigen doen wat ze kunnen maar het is een zware baan waar je echt vaak weinig tijd hebt.

Els heeft een moment van persoonlijk contact gekregen, dat ze anders wellicht die dag niet zou hebben gehad. Dit zijn voor mij zeer waardevolle momenten.

Nu was ik het, maar jij zou het ook kunnen doen. Niet voor Els alleen, maar voor al die anderen! Als jij 2 uur in de maand de tijd hebt om een klein verschil te maken in de wereld,  één ochtend of middag in de maand dan help je ook mee om de wereld “druppel voor druppel” te veranderen.

Wil je meer weten, lees hier de folder of stuur me gerust een mailtje of geef een reactie op mijn Facebookpagina. Volg daarvoor de volgende link: https://www.facebook.com/helioNL/  

Ik waardeer het zeer als je me een ‘like’ geeft en een comment achterlaat!

Leanne.


  5 replies to "Het verhaal van Els"

  • Marjorie

   Mooi verhaal Leanne. Top wat je voor Els hebt gedaan – echte aandacht geven. En super dat je je verhaal niet alleen via je blog deelt maar ook live in de zaal hebt verteld: goed bezig!

  • Bastiaan de Koning

   Bijzonder verhaal Leanne, mooi hoe je vanuit je bedrijf mensen ook persoonlijk mag helpen en echt mag ontmoeten. Dank je voor het delen!

  • Wendy

   Wow, wat een mooi verhaal!
   Het zijn niet alleen de oliën die belangrijk zijn. Maar juist het menselijk contact.
   Super dat deze mensen dit mogen ontvangen en jullie dit zijn gaan doen!

  • Judith

   Ik was één van die 300 mensen in Hoofddorp en ik hoorde je verhaal. Ik heb gelijk gekeken naar verzorgingshuizen in Hoofddorp en er zijn er een stuk of 6. Binnenkort de stoute schoenen aan en langs gaan om te vragen of er behoefte is aan handmassages. Dank je Leanne, voor de inspiratie en motivatie.

   • Leanne

    Ik ben benieuwd Judith of het gelukt is! Super dat je de stap neemt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.