Geplaatst op Geef een reactie

Lentekriebels

lentekriebels

Lentekriebels….

De lente breekt aan, en dat betekent voor een deel van ons… snotteren, jeuk en rode ogen. Je weet wel…omdat er ineens van alles in de lucht zweeft waar je op reageert. Letterlijk lentekriebels dus.

Je kunt daar zelf heel goed een roller “tegen” maken. Een super recept is:lentekriebels

  • 3 druppels citroen olie
  • 3 druppels lavendel olie
  • 3 druppels pepermunt olie

in een 5ml roller, aanvullen met kokosolie.

Rol twee keer per dag over je bovenlip, en vaker als je last hebt.

Op de facebookgroep Helio- educatie laat ik zien hoe je zo’n roller maakt!
( Heb je nog geen account ? Je kunt hier de handige starterskit bestellen.Daarmee kun je ook aan de slag om deze roller te maken. En als je al een account hebt, bestel dan de TriEase softgels.

Handige links:


Waarom werkt dit? Een tipje van de sluier…

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de werking van essentiële oliën. Veel ervan kun je terugvinden op PUBMED. Natuurlijk zijn er ook artikelen en berichten op internet te vinden. Een van artikelen die mij aansprak was het bericht van Medical News Today. Ik heb de oliën die ik hierboven in de mix heb gebruikt eruit gelicht:


Pepermunt

Een onderzoek uit 2010, hoewel op dieren, toonde aan dat pepermuntolie een ontspannend effect heeft op de gladde spieren.  Dit helpt om de prikkels die hoest veroorzaken te verminderen. Volgens ander onderzoek kan de olie ook helpen bij de behandeling van angst en mentale vermoeidheid. Dit zijn symptomen die vaak worden ervaren door mensen met een allergie.

Citroen

In een onderzoek werd vastgesteld dat een neusspray op basis van citroen hielp bij de behandeling van seizoensgebonden allergische rhinitis. Citroenolie kan ook bacteriële activiteit remmen*

Lavendel

Lavendel werkt op natuurlijke wijze ontstekingsremmend, remt angst en moedigt een diepe slaap aan. Dit zijn effecten die mensen met allergieën ten goede kunnen komen. Lavendel is een bijzonder goede optie voor huidallergieën, omdat het zacht is voor de huid en irritatie kalmeert. Onderzoek geef aan dat het de genezing versnelt.


Wil je meer weten over studies die gedaan zijn naar de effecten van etherische olie? In het boek Modern Essentials (negende editie) kun je deze vinden van p. 332 tot p.342.

Het wordt niet aanbevolen om op citrus gebaseerde etherische oliën op de huid aan te brengen voordat ze aan de zon worden blootgesteld. Deze oliën kunnen ervoor zorgen dat de huid gevoeliger wordt voor zonlicht, waardoor het risico op verbranding toeneemt.


lentekriebels

( Heb je nog geen account ? Je kunt hier de handige starterskit bestellen.Daarmee kun je ook aan de slag om deze roller te maken. En als je al een account hebt, bestel dan de TriEase softgels.


 

Wil je meer weten over lentekriebels??? Lees ook deze blog !!

In de lente is het tijd om in vorm te komen;)  Zowel geestelijk als lichamelijk! Tijd om uit je winterslaap te komen.

In deze blog van deze week volop informatie over :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.