Dertig Detox Dagen ertegenaan!

Tsja, het klinkt misschien wat afgezaagd om te gaan detoxen in januari, maar die varkensrollade heeft zich toch echt genesteld op mijn buik en ik geloof niet dat al die glaasjes wijn en champagne bij jou eruit zijn gezweet tijdens het wegrennen voor die vuurpijl. Daarom is het tijd om ertegenaan te gaan. Iets met goede voornemens. Wel haalbare dan, zodat je toch weer trots kunt zijn op jezelf!

‘’Deel jouw doel’’

Volgens mij werkt dit allemaal veel beter als we samen aan de slag gaan. Daarom wil ik je vragen wat jij in januari wilt bereiken. Dus… schrijf al die afgezaagde goede voornemens maar op,  en als je durft deel ze hieronder. Of kom naar een van de workshop in Leiden of Zoetermeer

Voor deze eerste week heb ik wat handige tips voor je. De eerste week is altijd het moeilijkst, na een week of meer met lekker eten, feestjes en drank moet je lijf (en hoofd) echt afkicken en herstarten.  Ik heb deze week vijf tips voor je ….


Maandag 1 januari 2018

Tip 1: Hangover Helper Cocktail , klik hier voor het volledige recept te lezen 

Laten we daar maar eerst eens aan werken voor je vol goede moed kunt gaan beginnen! Je hebt hem denk ik gisteren al voorbij zien komen, maar wellicht heb je ook vandaag nog last van hoofdpijn. Geen zin in chemische toestanden? Probeer dan dit natuurlijke recept om van je kater af te komen.

 


 

Gezondheid start van binnen  

  

Deze piramide geeft aan dat heel veel van je gezondheid wordt bepaald door je leefstijl. Eenvoudig gezegd, gezond eten, bewegen en genoeg slapen en niet te veel stress helpt al enorm. Als je nog een stapje extra wilt en kunt doen dan voorkom je dat je allerlei chemicaliën gebruikt en tot je neemt (in je eten, je crèmes, je wasmiddelen etc). Daarna komt pas de stap om met bijvoorbeeld met essentiële olie of voedingssupplementen je lichaam te ondersteunen.

Goede voornemens starten met gezond eten

Om dan maar gelijk even met de eerste stap en een open deur in huis te vallen. Een nieuw jaar nieuwe kansen dus goed om in de kast en in je boodschappenkar te kijken wat je er allemaal in stopt.  Geen lang belerend verhaal maar kies deze eerste week voor vers en onbewerkt en skip de pakjes en zakjes. En koop je het niet dan heb je het ook niet in huis. Er zijn heel veel recepten te vinden die je in 15-20 minuten maakt met veel verse producten en het is veel lekkerder.

Pak dat kookboek weer eens uit de la, kijk op pinterest  of zoek eens op je favoriete ingrediënten op internet.  (nb er is een supergaaf idee om een kookworkshop te organiseren in het eerste kwartaal van 2018, heerlijke verse gerechten met de kracht van essentiële olie. Laat hieronder je reactie achter als je geïnteresseerd bent, dan zorgen we dat je als eerste de uitnodiging krijgt om je in te schrijven).


Dinsdag 2 januari 2018

Tip 2: Detox limonade  Ontgift je lichaam. En hoe gaat dit beter dan… met citroen?! Citroen lijkt wat dat betreft wel een wondermiddel te zijn.

Lees hier hoe je deze lekkere limonade maakt…

 

 

 


Woensdag 3 januari 2018

Tip 3: Grapefruit-mint scrub voor een zachte huid

Lees hier woensdag 3 januari hoe je deze heerlijke scrub maakt !

 

 

 


Donderdag 4 januari 

Tip 4: Zendocrine sauna sessie

Tijdens een saunaronde is je bloeddruk in beweging.

Lees donderdag hier hoe Zendocrine je in de sauna kan helpen

 


 

Vrijdag 5 januari

Tip 5: Slim and sassy thee  Slim & Sassy Metabolic Blend is er om het metabolisme te helpen stimuleren en het hongergevoel te beheersen. Deze blend kan worden gebruikt als onderdeel van “dertig dagen detox plan ” in combinatie met lichaamsbeweging en gezond eten. Voeg daarom 4 druppels toe aan je (groene) thee en je eerst week van detoxtips zit er al op!

 

 

 

Welke tips hiervan werken voor jou? Welke tips heb jij ? Laat het weten en deel ze hieronder!

 

Wil je meer weten of ruiken ??? Schrijf je dan in voor een van de workshops:

 


  11 replies to "Nieuw jaar nieuwe kansen – Do the DDD !"

  • Wendy

   Enorm veel zin in de workshop 23 januari in Zoetermeer bij Fithealth sportschool! 🙂

   • Leanne

    Wendy, wat super! Bedankt en ik zie je zeker daar en waarschijnlijk eerder.

  • Saskia

   Goede tips!
   Ik ga detoxen door dagelijks te bewegen, 10.000 stappen. Om de dag sporten.
   Water drinken (IPV wijn) niet snacken ( de moeilijkste). Op tijd naar bed (lavendel of serenity in de diffuser).

   On guard voor de weerstand achter de oren Citroen voor reiniging en wild Orange voor de middagdip.

   Meer lachen, dansen en liggen in de zon. Kortom meer genieten. Dus, ach vooruit, af-en-toe ook wat Passion in de diffuser voor leuke momenten met manlief!

   • Leanne

    oh wat klinkt dat goed Saskia!!! Ik vond 10.000 stappen nog best een uitdaging 😉 … maar vandaag is het gelukt ! Laat me weten hoe het bij jou gaat!

  • Aletta Peelen

   Leuk je blog! Ik kijk uit naar de volgende tips!
   Zoals altijd heb ik geen goede voornemens, eigenlijk ga ik gewoon door met wat ik altijd al doe… dus meestal gezond eten (af en toe lekker snacken met wat wijntjes houden het in balans), regelmatig bewegen (al 2x hardgelopen in het nieuwe jaar…, maar om de dag is vaak geen haalbare kaart, daarvoor op werk regelmatig de trap – ik zit op 19 hoog), proberen leuke dingen te doen en de balans te vinden en houden tussen werk, privé en mantelzorgen, af en toe dagje sauna voor het ‘zware’ relaxen, genieten van en met partner, kinderen, familie en vriend(inn)en… En nog veel meer… Misschien dit jaar weer eens af en toe dansen!? En de oliën van DoTerra blijf ik er lekker bij gebruiken. Succes met al jullie uitdagingen en goede voornemens 😀

   • Leanne

    19 hoog… diehard… echt respect! Ik denk de sportiefste medewerkster op het hoogste niveau in Utrecht. Ik hoor graag of Zendocrine in de sauna je bevalt of de scrub na afloop.

  • Manon

   Die Zendocrine klinkt goed! Kan je er meer over vertellen?

   Goede voornemens hier zijn de Challengemaand in januari (sporten, opruimen, suikerloos) en mei en dit jaar 550km hardlopen. De eerste 4,5 zijn al binnen 😄.

   • Leanne

    Manon, er volgt nog een mooie tip… maar hier alvast de specs 😉
    Zendocrine olie of softgels zijn super om je detox te beginnen en te ontgiften.
    Deze ontgiftende samenstelling bevat de volgende enkelvoudige Essentiële Oliën:
    Rosemary (Rozemarijn): heeft een sterk anti-oxidatie effect en wordt ingezet om endocriene verstoringen zoals diabetes en stress gerelateerde chronische vermoeidheid te verminderen
    Cilantro (Korianderblad): olie die de lever kan helpen met het verwijderen van gifstoffen.
    Juniper Berry (Jeneverbes): wordt vaak gebruikt voor zijn reinigende werking en is ook een goede anti-oxidant.
    Tangerine (Mandarijn): ondersteunt het spijsverteringssysteem en heeft ook anti-oxiderende werking
    Geranium : helpt om hormonale balans te bevorderen, ondersteunt de nier- en leverfunctie. Wordt ook ingezet voor een gezonde alvleesklier werking en helpt bij het afvoeren van de gifstoffen uit de lever.
    Ik en het klein huisje hier in huis zijn hele goede vrienden de afgelopen paar dagen 😉

  • lamy eeken-beekhuis

   10000 stappen…red ik niet…maar! Elke stap is er één! Minder alcohol:geen probleem. Minder snaai: goed plan/minder kopen!! Gezond eten: bezig! Beter slapen: bezig! Met Lavendel olie!!
   Meer weerstand: bezig met beadlets!
   Nou nog een Betere Ondersteuning voor de Parkinson….hoop op doTerra dit voorjaar !?!?

   • Leanne

    Inderdaad… doe wat je kunt en wat je lijf je toelaat! Goed bezig 🙂

  • Yolanda

   Mooie tips Leanne!! Bedankt! Zelf gebruik ik citroendruppels in lauw water op de nuchtere maag. Ook lavendel en serenty zijn bij mij favorieten! Ik ga einde deze week beginnen met detoxen maar dan de leverflush. Die werkt bij mij erg fijn! Ook ben ik weer meer aan het sporten. Gewichtjes gekocht voor om mijn enkel en oefeningen doen!! Dus de deep blue komt ook van pas!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.