Helio oliën

Afgeleide van Helios, de verantwoordelijke voor zonsopgang en zonsondergang: de zonnegod uit de Griekse oudheid. De zon is een belangrijke factor voor al het leven op aarde. doTERRA werkt aan het verbeteren van levens over de hele wereld. Veel etherische oliën die via Helio worden aangeboden, zijn afkomstig uit ontwikkelingslanden waar telers vaak overgeleverd zijn aan derden. doTERRA investeert door middel van hulpmiddelen en trainingen en garandeert eerlijke en tijdige betalingen om families en gemeenschappen te ondersteunen en iets terug te doen.

Beleef je gezondheid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Ik ben altijd bezig met het zoeken van verbinding en het ondersteunen van mensen in het dagelijks leven, op welk vlak dan ook. Vroeger had ik een volkstuintje en onderzocht ik met interesse de verschillende planten en kruiden die daar groeiden, en de werking ervan. Bij alles wat de mens gebruikt om te overleven en om het leven te verrijken wordt gebruik gemaakt van stoffen die door de aarde en zonlicht zijn voortgebracht. Deze voedingsbron kan uitgeput raken. Daarom vind ik het belangrijk om iets terug te geven. Daarom spreken de producten van doTERRA mij aan; maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen staan bij mij hoog in het vaandel. De verbinding met de telers en de zorgvuldigheid wanneer het gaat om het benutten van energiebronnen en menskracht. Dit sluit volkomen aan op mijn visie.

Verbinding en duurzaamheid

De heilzame werking van de oliën

Onze voorouderen gebruikten planten en kruiden ter ondersteuning van hun gezondheid. In de 20e eeuw zijn we op basis van plantaardige moleculen chemische oplossingen gaan zoeken voor allerhande gezondheidsklachten, wat geresulteerd heeft in de medicijnen zoals wij die voorgeschreven krijgen van onze artsen. De natuurlijke bestanddelen in de olie zorgen ervoor dat je je gezondheid een impuls kan geven en bevatten geen  vul- en hulpmiddelen waardoor deze 100% natuurlijk zijn.

100% Natuurlijke gezondheidsimpuls

Kwaliteit en veiligheid

De oliën beschikken over het CTPG keurmerk dat waarborgt dat doTERRA oliën de beste kwaliteit etherische oliën zijn die men kan verkrijgen. De oliën hebben een constante kwaliteit die gewaarborgd wordt met behulp van diverse testen. Dit betekent dat je de oliën kan inademen, innemen en op de huid kunt aanbrengen. Het is handig om hier uitleg bij te geven want net als dat niet iedere plant eetbaar is, kan ook niet iedere olie zomaar ingenomen worden. Vandaar dat doTERRA ervoor kiest de producten via Wellness Advocates in de markt te zetten en je de oliën niet zomaar in de winkel kunt kopen.

Verantwoordelijk werken aan je gezondheid

Helio: Wellness Advocate van doTERRA

In 2014 ben ik in aanraking gekomen met de oliën van doTERRA.  Ik wilde stoppen met het gebruik van chemische luchtverfrissers en wierook. Via een vriendin ontdekte ik de diffuser van doTERRA en besloot ik in de winkel oliën te kopen tot ik het doodshoofd op het etiket ontdekte. Dit leek niet bij te dragen aan mijn ideeën van duurzaamheid en natuurlijk leven. Daarom heb ik besloten voor de duurzame oliën van doTERRA te kiezen. De investering in deze oliën is hoger maar door de hoge concentratie van de oliën gaan de flesjes langer mee. Ik raakte naast de geuren ook geïnteresseerd in de heilzame werking van de oliën en ben me hierin gaan verdiepen. Intussen heb ik bijna alle oliën aangeschaft en heb ik diverse workshops gevolgd.

Werken met de natuur

Na jarenlange ervaring in diverse managementposities binnen de gezondheidszorg en daarnaast gebruik te hebben gemaakt van de producten van doTERRA heb ik in 2017 het roer omgegooid om mij volledig op de wereld van de etherische oliën te gaan richten en hier mijn werk van te maken. Inmiddels heb ik al veelvuldig workshops gegeven en ben ik als spreker gevraagd voor het congres van doTERRA. Met behulp van de oliën heb ik mijn netwerk kunnen verbreden en mensen en bedrijven kunnen inspireren en met elkaar kunnen verbinden. Momenteel begeleid ik bedrijven binnen de gezondheidszorg om het gebruik van de oliën verder te verspreiden en de wereld een stukje natuurlijker en duurzamer te maken. Inmiddels kan ik stellen dat ik nu alleen nog maar doe waar ik mij goed bij voel: en als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer te werken!

Léanne Lovink
Helio oliën
(onderdeel van Donna da Yetta V.O.F.)