Workshops zijn saai, zweverig en je moet naar huis met een tas met olie 😉

Je hebt dit vast ook al eens gedacht toch?  Vooral als je me nog niet kent of kort gesproken hebt… Ik hoor vaak dat mensen met dit idee naar een workshop komen.  Ze komen mee omdat ze toch nieuwsgierig zijn, of omdat hun vriend(in) gaat. En dan blijkt het toch leuk en gezellig te zijn. Niet een party zoals die van die succesvolle plastic bakjes firma, waar je toch echt niet haar huis kon voordat er voldoende omzet was, en de gastvrouw haar prachtige cadeau had verdiend…..Heb je dit ook meegemaakt ?

Om me een beetje in te leven in jullie gevoel,  ga ik de komende tijd op rondreis. Ik ga bij een paar van mijn collega’s op visite. Mijn laatste trip was in de auto naar Duitsland, Beieren. Over uit je comfort zone gesproken.

 • Kun je je voorstellen hoe koud het in Beieren is met -14C ?
 • Als je op de snelweg rijdt en je ruiterwisservloeistof bevriest ?
 • En hoe een workshop voelt met alleen met een houtkachel op een boerderij ….?

Maar het was prachtig. Wat een ervaring om op een boerderij met een Duitse collega een workshop te mogen geven. Ondanks de kou, het Beierse accent en een bevroren voorruit (met 80 achter een vrachtwagen om snel de eerste afslag te nemen). Maar bijzonder om mee te maken en de dames daar rijden gerust een uur om een workshop bij te wonen.

Lekker warm eten

Vervolgens door naar een ander uiterste, want we houden toch allemaal van een beetje afwisseling, en van verassingen? De volgende workshop was “culinaire verrassingen” . Met 10 dames 4 verschillende gerechten uitproberen en bereiden met essentiële oliën. Citroengras, zwarte peper, wilde sinaasappel, basilicum en oregano olie gaven echt een extra twist aan het eten. Doordat ze zo geconcentreerd zijn, heb je maar heel weinig nodig. De smaak is intenser dan alleen het kruid of sap. Alle oliën hebben ook nog een gaaf effect op je gezondheid en humeur. Een impressie van de workshop kun je terug zien in het evenement, klik hier voor de foto’s. Iedereen ging daar vrijwillig met een tas naar huis,  gevuld met heerlijke jam, chutney of likeur van Oma Appel. En in de goodiebag wat monsters en informatie over de essentiële olie.

Wil je dit een keer meemaken ? De workshop op 7 april is vol. Maar …je kunt je waarschijnlijk volgende week inschrijven voor de workshop begin mei, dus hou de Facebookpagina van Helio.work en Oma Appel goed in de gaten. En wil je zeker zijn van een plekje? Benader Sandra of mij zodat we je een seintje kunnen geven.

Gezellig ruiken, smeren en proeven?

Gelukkig werd het daarna een beetje lente , de temperaturen kwamen weer boven nul en de zon liet zich weer een paar dagen zien. Helaas hoor ik nog steeds veel mensen met griepklachten.  Ik geef regelmatig de basis workshop het “ het natuurlijke medicijnkastje” waarin ik 6 basis oliën en 4 gemengde oliën uitleg. In deze workshop leer je wat je kunt doen om jouw lichaam te ondersteunen en hoe je je humeur een zetje kunt geven. Een beetje ondersteuning om die griep buiten de deur te houden is fijn toch? Dus ongeveer 2 uur ruiken, smeren en proeven. En heel gezellig met een grap hier en daar. Vooral oprechte en eerlijke informatie, hoe je met de oliën je gezondheid en je humeur kunt ondersteunen. Je kunt natuurlijk bestellen of zelf een account aanmaken daarna, maar het is ook altijd mogelijk om gewoon even na te denken en aan de slag te gaan met een proefje dat je meekrijgt. Niets engs, je hoeft niet gelijk deel te nemen aan een “olie sekte”… Wil je meer weten: dan kom ik graag een keer op de koffie.

Lekker creatief?

Maar nog leuker is het om direct aan de slag te gaan met de oliën en je eigen mixen te maken. Dit kan in een “Make en Take” workshop. De eerste Make en Take workshop bij Yoga Smiley was super. Na wat basis informatie over het goed gebruiken en de werking van de oliën, ga je aan de slag met 5 recepten en maak je je eigen rollers (een soort kleine deo rollers). Dat is soms even wennen aan het goed mikken in de flesjes… maar als je een paar druppels morst is dat geen probleem. Het ruikt nog lekker in de Yoga studio denk ik ;). Daar ging iedereen met zakken vol naar huis, met cadeau’s voor de hele omgeving en zichzelf ;).

De volgende Make en Takes zijn op:

 • 4 april in Leiderdorp
 • 19 april in Hoek van Holland.

Als je nog een plekje wilt, meld je dan aan. De kosten zijn 10 euro en je mag hiervoor 2 rollers maken. Wil je er extra maken als cadeau voor je moeder, buurman, vriend of kinderen van je zus … ja, dat kan dat ook. Extra rollers kun je maken voor 5 euro per roller.  De foto’s van deze avond kun je hier zien. Er gaan nog een aantal andere Make & Takes volgen en ik heb contact met een aantal leuke locaties. Er komen weer allerlei creatieve ideeën opborrelen. Meestal staan de workshops het eerste op facebook dus volg ons op :

 

Inschrijven voor een workshop is heel makkelijk en kun je binnen 1 minuut regelen op :  www.helio.nl/workshops of stuur me een berichtje.

 

Ik ga deze week naar Zwitserland om daar bij een vriendin ook een workshop te geven. Ik ben heel benieuwd hoe ze daar de workshops geven. Voor nu heb ik “KlarerKopf” nodig om de hoofdbrekers die ik had over de namen voor de rollers weg te krijgen ;). Verder ga ik volgende week proberen om wat filmpjes te maken. Social media zijn geweldig. Ik probeer super veel informatie te geven maar dit moet ik nog even beter leren. Kijk je mee naar mijn eerste filmpje of facebook live binnenkort? Ik ben nog al een actief energiek persoon, dus ik zal proberen niet teveel uit het beeld te stuiteren of erin.. En niet te hard lachen hè als ik wat loop te stuntelen ;).

Dus wat denk je: saai zweverig en te pushy, of durf je het aan?

 


  7 replies to "Saaie, zweverige olie workshops?"

  • Bas de Koning

   Als 1 ding niet bij jou hoort is dat: saai. Jouw energie wervelt altijd en dat straal je ook uit in je workshops. Een belevenis om bij te wonen. Leuk dat je nu ook die make and takes doet. Geweldig idee 😉

   • Leanne

    Bedankt Bas, erg leuk om lekker creatief aan de slag te gaan! Niet alleen luisteren maar ook doen.

  • Marjorie

   Je blog bruist van de energie – en jij ook! Ik kom graag een keer meedoen 😉

  • Esther van Berk

   Ik lees allemaal nieuwe dingen – had geen idee wat je zoal met essentiële okiën kunt doen. Leuk!

  • Wendy

   Ik lees je blogs altijd met veel interesse, je schrijft leuk!!
   Steeds denk ik, ja dat is wat voor mij….
   Ik geloof dat ik het hele assortiment ‘nodig’ heb!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.