Welke oliën neem je mee op vakantie?

Mijn tip: als je op vakantie gaat en je hebt voldoende ruimte neem dan altijd de 10 basis oliën mee en je diffuser. Zo heb je in 80-90% van de situaties de juist olie bij de hand.

Wat neem je zeker mee in je handtas of handbagage?

In je handtas of handbagage kun je een sleutelhanger met kleine 1ml flesjes meenemen. 5 of 10 ml rollers met minimaal Air, Lavendel, On Guard, Lemon, Melaleuca en Deep Blue zijn zeker aan te raden. Je kunt deze zelf maken maar de 10ml touch rollers van dōTERRA zijn weg zo handig. Ik neem altijd in ieder geval mee:

 •  Air (voor mijn luchtwegen)
 •  Lavendel ( voor rust in drukke en stressvolle omgevingen) 
 • On guard en  Lemon ( er zweeft van alles rond in hotels, op campings en in vliegtuigen, bussen en treinen. Dit steunt mijn immuunsysteem) 
 • Melaleuca ( voor al ik ineens een rood plekje in mijn gezicht krijg) 
 •  Deep Blue – voor pijnlijke spieren en als ik last krijg van mijn hoofd 

Ik gebruik deze sleutelhanger met acht 1 ml flesjes en een paar 5ml rollers

Wat mag er mee in het vliegtuig?

In het vliegtuig ben je beperkt in de hoeveelheid die je mee mag nemen. Je mag maximaal 100ml verpakking meenemen verpakt in een doorzichtige en hersluitbare plastic zak met een maximale inhoud van één liter.

Je fles van 115 ml kokosolie (ook al is die half leeg) mag dus niet mee in het vliegtuig. Ook je tube Deep Blue mag niet mee.

 • Kokosolie : Een handige oplossing zijn de 5 of 10ml rollers.
 • Deep Blue: bestel een verpakking met 10 monster zakjes, die zijn handig om overal mee naar toe te nemen.

Hoe bewaar je essentiële olie?

Essentiële olie bewaar je bijvoorkeur donker en op een koele plek. Als je je 15ml of 5 ml flesjes meeneemt bewaar ze dan in een handige tas en zet ze niet voor het raam in de zon. Ik heb een aantal oliën al 3 jaar en ik neem ze overal mee naar toe. Tot nu toe heb ik geen achteruitgang in kwaliteit.

Als je je echt zorgen maakt over de temperatuur, gebruik dan 1,2 of 3 ml flesjes en neem de hoeveelheid die jij nodig hebt mee.

Download hier je vakantie checklist

Ik heb een handige checklist voor je gemaakt met de meest voorkomende uitdagingen op vakantie. Zo weet je altijd welke essentiële olie je kunt gebruiken.


  6 replies to "Vakantie checklist essentiële olie"

  • Bastiaan

   Je checklist ziet er weeet op uit Leanne!! Compliment.

   • Leanne

    Bedankt Bas, ik heb deze ook weer met heel veel plezier gemaakt! Léanne

  • Marjorie

   Ha Leanne, ik kampeer, zónder koelkast:) Kan de olie goed tegen de warmte?

   • Leanne

    Hoi Marjorie, wat super! Lekker ruig echt kamperen! Als je ze gewoon donker weglegt en niet in de zon zet gaat het prima! Léanne

  • Floor

   Graag zou ik de checklist downloaden, maar ik kan geen link/knop vinden. Of kijk ik ergens overheen?

   • Leanne

    Floor, Klik op het plaatje en klik dan op je rechter muisknop. Kies dan voor “sla afbeelding op”. Als dat niet handig is ga dan naar http://www.helio.nl/vakantie zodat je de PDF kunt downloaden/ opslaan. Ik hoop dat het zo werkt. Groetjes Leanne

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.