Vanaf februari is er stuifmeel in de lucht. Het hoogtepunt is tussen maart en mei. Maar iedere boom, plant, struik, gras of bloem bloeit op zijn eigen moment. Tot oktober zijn er pollen in de lucht. Deze pollen, stuifmeel, zijn nodig nodig voor de bevruchting. Insecten en de wind zorgen er voor dat het stuifmeel wordt verspreid. Vooral dit laatste kan lastig zijn, want dat betekent dat het terecht komt in jouw slijmvliezen.
Inhoudsopgave
Recepten voor ondersteuning bij pollen
Seizoenzen Roller
Natuurlijke inhaler voor verlichting bij stuifmeel
Diffuser tip bij pollen in de lucht
Praktische Stuifmeel Tips
Extra verzorging wanneer er pollen in de lucht zijn
Recepten voor ondersteuning bij pollen
Hierbij een aantal recepten die je zelf makkelijk kunt maken in 2 minuten
1. Seizoenzen Roller
Een effectieve en eenvoudige manier om de voordelen van etherische oliën te benutten voor het verlichten van ongemakken veroorzaakt door stuifmeel is het maken van een persoonlijke roller. Dit recept combineert de kalmerende en verfrissende eigenschappen van groene mandarijnolie, lavendelolie en pepermuntolie.
Om deze roller te maken, heb je het volgende nodig:
Volg deze stappen om de roller te bereiden:
Voeg 3 druppels groene mandarijnolie, 3 druppels lavendelolie en 3 druppels pepermuntolie toe aan de lege 5ml rollerfles.
Vul de rest van de fles aan met kokosolie.
Sluit de fles goed af en schud voorzichtig om de oliën te mengen.
Gebruik de roller twee keer per dag door deze over je bovenlip te rollen. Je kunt dit vaker doen als je het nodig vindt of als je extra verlichting zoekt. De groene mandarijn olie is veilig te gebruiken in de zon of als je buiten bent
2. Natuurlijke inhaler voor verlichting bij stuifmeel
Het gebruik van een inhaler met etherische oliën kan een effectieve en natuurlijke manier zijn om verlichting te bieden bij ongemakken veroorzaakt door stuifmeel. Dit recept combineert de kracht van citroenolie, lavendelolie en pepermuntolie om een kalmerend en verfrissend effect te bieden.
Om deze inhaler te maken, heb je het volgende nodig:
Volg deze stappen om de inhaler te bereiden:
Open de lege inhaler en plaats het katoenen staafje erin
Voeg 3 druppels citroenolie, 3 druppels lavendelolie en 3 druppels pepermuntolie toe
Sluit de inhaler goed af.
Om de inhaler te gebruiken, houd je hem onder je neus, knijp je het ander neusgat dicht en adem je diep in. Herhaal dit indien nodig gedurende de dag
Een inhaler is compact en gemakkelijk mee te nemen, waardoor hij ideaal is voor dagelijks gebruik. Bewaar hem in je tas, jaszak of op je bureau zodat je het gevoel van vrije adem kunt ondersteunen en fijn uit je ogen kun blijven kijken met verlichting van de vervelende uitdagingen die stuifmeel je kan geven.
3. Diffuser tip bij pollen in de lucht
Het gebruik van een diffuser met goede etherische oliën is een uitstekende manier om de lucht in je huis te zuiveren en tegelijkertijd ondersteuning te geven als er pollen in de lucht zijn. Het is fijn om het gevoel van vrije ademhaling te ondersteunen en om je ogen en lijf tot rust te brengen op een natuurlijk gezonde manier. Verlos jezelf van de kriebel ;)
Vul de diffuser met water tot het aangegeven niveau met kraanwater
Voeg 3 druppels citroenolie, 3 druppels lavendelolie en 3 druppels pepermuntolie toe
Schakel de diffuser in en stel de gewenste looptijd in /zet hem aan
Deze mix is ideaal voor gebruik tijdens het stuifmeelseizoen en kan helpen bij het verzorgen van jouw lijf. Gebruik deze diffuser mix in de woonkamer, slaapkamer of op kantoor. Je kunt natuurljk experimenteren met het aanpassen van het aantal druppels van de oliën om een geur te creëren die het beste bij jouw persoonlijke voorkeur past.
Praktische Stuifmeel Tips
Naast natuurlijke middelen zoals etherische oliën, zijn er ook enkele praktische tips die je kunt toepassen om de invloed van stuifmeel op je dagelijks leven te verminderen:
Houd ramen en deuren gesloten: Zorg ervoor dat je ramen en deuren gesloten houdt, vooral tijdens de vroege ochtend en late namiddag, wanneer de pollenconcentratie het hoogst is.
Droog je wasgoed binnen: Droog je wasgoed binnen in plaats van buiten, om te voorkomen dat stuifmeel zich hecht aan je kleding en beddengoed.
Plan buitenactiviteiten strategisch: Probeer buitenactiviteiten te plannen op dagen met een lagere pollenconcentratie, of na een regenbui, wanneer de luchtvochtigheid hoger is en de pollenconcentratie lager.
Douche na buitenactiviteiten: Neem een douche en was je haar nadat je buiten bent geweest om stuifmeel van je huid en haar te verwijderen.
Gebruik een luchtreiniger: Overweeg het gebruik van een luchtreiniger met een HEPA-filter in je huis om de hoeveelheid pollen in de lucht te verminderen.
Bescherm je ogen: Draag een zonnebril of een hoed met een brede rand om te voorkomen dat stuifmeel in je ogen terechtkomt.
Houd je huis schoon: Regelmatig stofzuigen, dweilen en afstoffen kan helpen
Gebruik een neusspoeling: Een neusspoeling met zoutoplossing kan ondersteunen
Houd een pollen dagboek bij: Noteer wanneer en waar je reacties ervaart, zodat je patronen kunt identificeren en mogelijk triggers kunt vermijden
Versterk je immuunsysteem: Een gezond immuunsysteem kan beter omgaan met allergenen. Eet een uitgebalanceerd dieet, krijg voldoende slaap en beheer stress om je immuunsysteem te ondersteunen. Lees hier meer over het versterkten van je immuunsysteem
Er bestaan handige softgels met pepermunt, lavendel en citroen die je mag innemen bij seizoensinvloeden. Tip: neem in met een groot glas water bij de maaltijd. Sommige mensen ervaren dat ze wat gaan boeren.
Je kunt deze softgels zelf maken met een "veggiecap " en een druppel lavendel, citroen en pepermunt aangevuld met gefractioneerde kokosolie .
Snelle tip : Doe een druppel lavendelolie op je duim en druk deze vervolgens in je gehemelte. Let er wel op dat je een olie gebruikt die is goedgekeurd voor inname.
Doe een druppel pepermuntolie op je duim en druk die in het kuiltje van je nek tussen je sleutelbeen. Klop hier zachtjes op gedurende twee minuten.
Maak een veggie cap met 1dr lemon, 1 dr peppermint en 1 dr lavendel aangevuld met kokosolie of neem een tri ease softgel
Neem dagelijks een capsule terraenzyme en een capsule pb-assist
Smeer een beetje correct-x rond je neusgaten
Aanbevolen producten
FAQ - Veelgestelde vragen over stuifmeel
Wat is stuifmeel en wanneer is het seizoen? Stuifmeel is een natuurlijke substantie die nodig is voor de bevruchting van bomen, planten, struiken, gras en bloemen. Het stuifmeelseizoen begint in februari en bereikt zijn hoogtepunt tussen maart en mei. De aanwezigheid van pollen in de lucht kan tot oktober duren, omdat verschillende planten op verschillende momenten bloeien.
Hoe kan lavendelolie helpen bij stuifmeel? Lavendelolie is een natuurlijk middel dat kan helpen bij verlichting wanneer er stuifmeel in de lucht is. Je kunt deze etherische olie gebruiken in een diffuser, inhaler, direct op de huid en zelfs innemen in een veggie cap.
Kan ik etherische oliën innemen om stuifmeelgerelateerde symptomen te verlichten? Hoewel sommige etherische oliën veilig zijn voor inwendig gebruik, is het belangrijk om voorzichtig te zijn en de juiste instructies te volgen. Niet alle oliën zijn geschikt om in te nemen, dus zorg ervoor dat je alleen oliën gebruikt die specifiek zijn goedgekeurd voor inwendig gebruik. Raadpleeg bij twijfel altijd een zorgverlener.
Hoe gebruik ik etherische oliën om stuifmeelgerelateerde uitdagingen te verlichten? Er zijn verschillende manieren om etherische oliën te gebruiken bij stuifmeelgerelateerde uitdagingen. Je kunt ze verdunnen en topisch aanbrengen op je huid, inhaleren via een diffuser of inhaler, of enkele druppels toevoegen aan een warm bad. Zorg ervoor dat je de juiste verdunningsverhoudingen en veiligheidsrichtlijnen volgt. Download de gids hier
Verder lezen
Je huid en de zon : Het wordt niet aanbevolen om op citrus gebaseerde etherische oliën op de huid aan te brengen voordat ze aan de zon worden blootgesteld. Lees verder
Lees meer over kwaliteit Etherische olie is hip! Je ziet het terug in populaire magazines, in landelijke kranten en in online blogs. In deze blog 7 tips om een miskoop te voorkomen. Lees verder