Ontbijtgerecht voor 2
Combineer twee ontbijtfavorieten in dit leuke gerecht: havermoutpap en koffie met melkschuim. Een druppeltje Cassia of Cinnamon (kaneel) en wat honing maakt het extra smakelijk. On Guard essentiële olie is ook een hele goede optie!
Benodigdheden
- 40 gram havermout
- 250 ml volle melk + 50 ml om op te schuimen
- eventueel theelepel rauwe honing of kokosbloesemsuiker naar smaak
- 1 druppel On Guard, Cassia of Cinnamon essentiële olie van dōTERRA
- 2 verse espresso’s
- Cacaopoeder of gehakte pure chocolade
- 2 Latte Macchiato glazen en lange lepels
Bereidingswijze
- Kook in een pannetje de havermout in de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet het vuur dan uit en laat even staan.
- Maak intussen 2 espresso’s en schuim de melk op.
- Druppel de Cassia of cinnamon bark op de honing en roer door de havermout of als je geen honing gebruikt roer het direct door de havermout. Verdeel over 2 glazen. Zet t lepeltje erin. Giet dan voorzichtig de espresso erop zodat die een mooi laagje vormt. Schep het melkschuim erop. Bestuif met wat cacaopoeder of de chocolade rasp en serveer meteen.
De recepten maak ik samen met Sonja. We zijn met een heel kookboek bezig! Wil je meer informatie hierover (het duur nog even hoor ;)). Laat dan je gegevens achter dan krijg je t.z.t. meer informatie